Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fastighetsbolagets vd tvingades gå på dagen

Erik Karlin lämnar företaget på dagen.
Tobin Properties ägnar sig åt fastighetsutveckling. Bilden visar företaget projekt vyn med utsikt över Lännerstasundet i Nacka.

Fastighetsutvecklaren Tobin Properties vd och medgrundare Erik Karlin lämnar  brådstörtat sin post.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Avgången var så hastig att bolaget ännu strax före lunch inte hunnit radera honom från sin hemsida.

Beslutet har tagits "gemensamt" av vd:n Erik Karlin och företagets styrelse heter det i det pressmeddelande som skickades ut på måndagsmorgonen.

Erik Karlin var inte bara bolagets vd. Han var också en av de som startade företaget är 2010 och är näst störste ägare i bolaget.

Därför tvingas Erik Karlin lämna företaget

Varför måste då Erik Karlin lämna bolaget? Styrelsen talar om en ny fas som förklaring.

– Erik Karlin är en av grundarna och han har gjort mycket goda insatser för att bygga upp bolaget. Bolaget är nu i en fas där man fått en ny huvudägare samtidigt som bolagets fokus för närvarande är att färdigställa befintliga projekt", säger styrelseordföranden Patrik Essehorn i pressmeddelandet.

Den avgående vd:n skriver att bolaget står "väl rustat med en stark organisation, fina projekt i produktion, en spännande portfölj och en ny stark huvudägare som ger goda finansiella förutsättningar att fortsätta utveckla bolaget".

– Det har varit en spännande resa och nu känns det som ett bra tillfälle att lämna över vd-skapet i Tobin", skriver Erik Karlin i pressmeddelandet.

"Stjärnorna står fortfarande rätt"

Företaget har känts av pressen på bostadsmarknaden. Men fortfarande andades vd Erik Kalin  optimism.

– Vi säljer fortfarande lägenheter men det går långsammare än tidigare. Alla här inne är väl lite överraskade över snabbheten i inbromsningen. Stjärnorna, de underliggande parametrarna, står fortfarande rätt, sa Erik Karlin till Dagens industri i december förra året.

Han tar tillfälligt över

Patrik Mellgren har utsetts till tillförordnad verkställande direktör i bolaget, och styrelsen säger att man nu "inleder processen att rekrytera en ny ordinarie vd".

Patrik Mellgren kommer från sin roll som projektutvecklingschef i Region Stockholm/Mellan på Klövern, som är storägare i Tobin med 57,3 procent av rösterna.

Annons: