Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidigare vd ”ockuperar” lägenhet – vägrar betala

Den ensamstående mamman har spelat in en video där hon ber paret att få nycklarna till lägenheten tillbaka – men den förre topp-vd:n svarar bara ”det kan du gömma”. Foto: Hem & Hyra.
Arkivbild på hus på Östermalm i Stockholm (ej huset som omskrivs i artikeln) Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

En före detta topp-vd och hans hustru vägrar flytta ut från en lägenhet på Östermalm, skriver Hem & Hyra.  

Enligt tidningen är det här tredje gången som paret ”ockuperar” en lägenhet. 

En gårdsägare som tidigare hyrde ut ett hus till paret gick med på en förlikning trots att de var skyldiga tusentals kronor för utebliven hyra – bara för att bli kvitt dem. 

Det är Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra som skriver om paret – som sedan 2012 har ”ockuperat” tre olika bostäder. 

Första gången handlade det om en ett hus på en herrgård. Året var 2012 och paret hade hamnat i ekonomiskt trubbel – med miljonskulder som hamnat hos Kronofogden. 

Gårdsägaren hade sett att parets referenser inte var föredömliga, men gjorde ett undantag och accepterade dem som hyresgäster. 

– Han hade vältaliga förklaringar. Det brukar inte vi gå på men det gjorde vi den här gången, säger gårdsägaren till Hem & Hyra. 

Men snart slutade paret betala hyran på drygt 10 000 kronor. Gårdsägaren gick till slut med på en förlikning och paret flyttade ut våren 2015. 

– Jag gjorde det fast jag visste att jag inte skulle få en krona. Och det fick jag heller aldrig. Men det var det enda sättet att bli av med honom, säger gårdsägaren till Hem & Hyra. 

 

Allvarlig konflikt med ensamstående mamma 

Sedan sökte sig den föra detta topp-vd:n till Stockholm. En ensamstående trebarnsmamma hyrde ut sin lägenhet i andra hand till paret – som snart slutade betala hyra. 

Enligt Hem & Hyra blev konflikten infekterad. De inblandande parterna ska ha polisanmält varandra flera gånger. 

Den ensamstående mamman har spelat in en video där hon ber paret att få nycklarna till lägenheten tillbaka – men den förre topp-vd:n svarar bara ”det kan du glömma”. 

Till slut tvingades den ensamstående mamman säga upp sitt kontrakt.

Tvisten hamnade i tingsrätten, som i sitt avgörande tillerkände den ensamstående kvinnan 20 000 kronor. 

 

Paret vägrar lämna lägenhet på Östermalm 

Nu bor topp-vd:n och hans fru i en lägenhet på Östermalm – fastän de enligt hyresvärden inte har rätt till det. Kontraktet gick ut förra våren och paret hotas av vräkning – men trots det har paret vägrat att flytta ut. 

Den kvinna som representerar ägarmajoriteten i den aktuella fastigheten tycker enligt Hem & Hyra att situationen är förfärlig, men vill inte kommentera ytterligare på grund av den juridiska process som pågår. 

Annons: