Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskar köper flest bostäder i Spanien

Svenskar är, i förhållande till antalet, de största utländska husköparna i Spanien, skriver mäklarföretaget Fastighetsbyrån. Foto: Sigrid Olsson

Sverige går om Norge i bostadsköp i Spanien.

Det visar nya siffror från mäklarföretaget Fastighetsbyrån.

- Svensk efterfrågan fortsätter att öka, säger Daniel Nilsson, vd Fastighetsbyrån Utland i ett pressmeddelande.

Land och antal köp per 100 000 invånare

Sverige: 8,4

Norge: 7,7

Belgien: 6,2

Storbritannien: 4,5

Irland: 3,6

Rumänien: 2,5

Schweiz: 2,3

Danmark: 2,2

Frankrike: 1,6

Holland: 1,6

Källa: Fastighetsbyrån/Registradores och Wikipedia

Svenskar är, i förhållande till antalet, de största utländska bostadsköparna i Spanien, skriver mäklarföretaget Fastighetsbyrån.

Svenskarna gjorde under tredje kvartalet 8,4 köp per 100000 invånare. Under det senaste året har svenskarnas köp ökat med över 11 procent enligt den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores. Norrmän, som nästa största grupp, gjorde 7,7 köp under perioden.

 

LÄS OCKSÅ: EU: Fyra länder med budgetproblem

 

Totalt ökade antalet köp av bostäder med 16,6 procent under tredje kvartalet. Men på årsbasis har priserna sjunkit med 0,8 procent.

- Svensk efterfrågan fortsätter att öka. Norrmännen som tidigare var de som köpte flest bostäder i Spanien per capita visar inte samma köpvilja längre, säger Daniel Nilsson, vd Fastighetsbyrån Utland i ett pressmeddelande.

Siffrorna visar att priserna i Madrid stigit med 0,2 procent, i Barcelona med 7,4 procent, Kanariöarna med 2,3 procent, Mallorca med 0,9 procent och i Costa del Sol med 0,8 procent.

 

LÄS OCKSÅ: Länderna som är bäst och sämst att åldras i


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons: