Niklas Berntzon på mäklarfirman Eklund Stockholm New York drog ensam in över 25 miljoner kronor i arvoden 2015. Foto: Richard CaplanNiklas Berntzon på mäklarfirman Eklund Stockholm New York drog ensam in över 25 miljoner kronor i arvoden 2015. Foto: Richard Caplan
Niklas Berntzon på mäklarfirman Eklund Stockholm New York drog ensam in över 25 miljoner kronor i arvoden 2015. Foto: Richard Caplan
Bland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander. Foto: Eklund Stockholm New YorkBland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander. Foto: Eklund Stockholm New York
Bland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander. Foto: Eklund Stockholm New York

Supermäklaren tjänade 25 miljoner

Publicerad

Här är supermäklaren som ensam drog in 25 miljoner i arvode förra året.

Bland annat sålde han den omtalade lyxlägenheten i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor före jul.

– Det är roligt för lönebeskedet, men framför allt för egot, säger Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York.

Mäklarfirman Eklund Stockholm New York, som bär namn efter kändismäklaren Fredrik Eklund, säljer några av Stockholms lyxigaste lägenheter. Där finns också mäklaren och vd:n Niklas Berntzon som under 2015 ensam drog in över 25 miljoner kronor i arvoden, vilket är en rekordsumma i branschen.

– Det är galet. Det är roligt för egot. Det är alltid en pågående tävling, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Affärsmannen köpte rekordlägenheten.

 

Bland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander. Men hur många lägenheter han sålde totalt förra året har han inte koll på.

– Jag har ju fördelen att sälja en hel del nyproduktion och i de kan det ju vara ganska många lägenheter i samma hus. Jag har slutat räkna hur många lägenheter jag säljer på ett år. Jag kanske har sålt 37 vanliga lägenheter medan det är runt 250 nyproduktioner

Enligt uppgifter från Mäklarsamfundet är det vanligt att en mäklare har 20-25 procent av arvodet i lön före skatt och sociala avgifter.

– De här 25 miljonerna är inte helt mina pengar, tyvärr, säger Niklas Berntzon och skrattar.

 

LÄS OCKSÅ: Fredrik Eklunds norska konkurs orsakar storbråk.

 

Hur mycket går till mäklarassistenten som gör en stor del av jobbet?

– Jag har en mäklarassistent som har en ganska stor andel, hon har procent på det jag tjänar. Min assistent är nog Sveriges bästa mäklarassistent men absolut Sveriges bäst betalda mäklarassistent. Det är ett fair sätt att arbeta på och hon jobbar minst lika mycket som mig.

Vad gör du för pengarna?

– Reser, spenderar på barnen och renoverar hemma. De är som sagt inte mina de där 25 miljonerna så det är inte så mycket kvar när jag har gjort några resor och renoverat om badrummet.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen