Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermäklaren tjänade 25 miljoner

Niklas Berntzon på mäklarfirman Eklund Stockholm New York drog ensam in över 25 miljoner kronor i arvoden 2015.
Foto: Richard Caplan
Bland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander.
Foto: Eklund Stockholm New York

Här är supermäklaren som ensam drog in 25 miljoner i arvode förra året.

Bland annat sålde han den omtalade lyxlägenheten i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor före jul.

– Det är roligt för lönebeskedet, men framför allt för egot, säger Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York.

Mäklarfirman Eklund Stockholm New York, som bär namn efter kändismäklaren Fredrik Eklund, säljer några av Stockholms lyxigaste lägenheter. Där finns också mäklaren och vd:n Niklas Berntzon som under 2015 ensam drog in över 25 miljoner kronor i arvoden, vilket är en rekordsumma i branschen.

– Det är galet. Det är roligt för egot. Det är alltid en pågående tävling, säger han.


LÄS OCKSÅ: Affärsmannen köpte rekordlägenheten. 


Bland annat sålde han den rekorddyra lägenheten i centrala Stockholm i december för 104,5 miljoner kronor till affärsmannen Filip Tysander. Men hur många lägenheter han sålde totalt förra året har han inte koll på.

– Jag har ju fördelen att sälja en hel del nyproduktion och i de kan det ju vara ganska många lägenheter i samma hus. Jag har slutat räkna hur många lägenheter jag säljer på ett år. Jag kanske har sålt 37 vanliga lägenheter medan det är runt 250 nyproduktioner

Enligt uppgifter från Mäklarsamfundet är det vanligt att en mäklare har 20-25 procent av arvodet i lön före skatt och sociala avgifter.

– De här 25 miljonerna är inte helt mina pengar, tyvärr, säger Niklas Berntzon och skrattar.


LÄS OCKSÅ: Fredrik Eklunds norska konkurs orsakar storbråk.


Hur mycket går till mäklarassistenten som gör en stor del av jobbet?

– Jag har en mäklarassistent som har en ganska stor andel, hon har procent på det jag tjänar. Min assistent är nog Sveriges bästa mäklarassistent men absolut Sveriges bäst betalda mäklarassistent. Det är ett fair sätt att arbeta på och hon jobbar minst lika mycket som mig.

Vad gör du för pengarna?

– Reser, spenderar på barnen och renoverar hemma. De är som sagt inte mina de där 25 miljonerna så det är inte så mycket kvar när jag har gjort några resor och renoverat om badrummet.


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons: