Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbanken sänker sina bundna bolåneräntor

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Nu blir det billigare att låna pengar.

Handelsbanken sänker den bundna bolåneräntan.

Lägre långa marknadsräntor är skälet, uppger banken.

Handelsbanken skriver i ett pressmeddelande att marknadsräntorna på långa löptider sjunker och därför sänker banken räntan på bolån med längre tider.

Till exempel sänks treårsräntan med 0,12 procentenheter till 1,78 procent medan tioårsräntan sänks med 0,31 procentenheter till 2,99 procent. Tremånadersräntan lämnas orörd.

Signaler från de stora centralbankerna

Snitträntan för ett lån med treårig ränta, det vill säga det som kunderna i genomsnitt betalar efter rabatter, är nu 1,52 procent. För ett lån med tre månaders ränta ligger snitträntan på 1,60 procent.

Nu återstår att se hur övriga storbanker svarar. I förra veckan kom Riksbankens penningpolitiska rapport. Där fastslogs att reporäntan ligger kvar på minus 0,25 procent, samtidigt som Riksbanken vidhåller att räntan kan höjas i slutet av 2019 eller början av 2020.

Samtidigt har de stora centralbankerna Federal reserve och ECB signalerat att det kanske är dags att sänka räntorna igen.

Annons: