Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemlige Stenbeck-sonen säljer lyxhuset i Stockholms skärgård

Felix Granander, son till Jan Stenbeck säljer nu villan på Djurö, Stockholms skärgård.
Felix Granander har i intervju med tidningen Breakit berättat att han redan som liten fastnade för huset.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Efter att Jan Stenbeck gick bort 2002 stod det klart att han hade ett femte barn: Felix Granander.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Huset är utrustat med flera uteplatser, pool och stor kajanläggning.Foto: ERIK GUSTAFSSON
Från infinitypoolen blickar man ut över Vindöström.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Felix Granander, Stenbecks ”hemlige son”, säljer sitt hus.

23-åringen vill ha 45 miljoner kronor för huset – som innehåller en infinitypool, kajanläggning och en utsikt av det mer spektakulära slaget. 

2015 slog den då 18-årige Felix Granander till på Sveriges näst dyraste sommarstuga. 250 kvadratmeter villa på Djurö i Stockholms skärgård för 42 miljoner kronor. 

Tonåringen finansierade köpet med pengar från arvet efter sin far: Finansmannen Jan Stenbeck. Felix Granander har även köpt en granntomt – där han byggde en villa till sin mor. 

Nu ligger huset ute till försäljning på nytt. Utgångspriset ligger på 45 miljoner kronor. 

Husväggarna utgörs nästan bara av stora fönster från tak till golv.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Det spektakulära läget – med 250 graders sjöutsikt över Vindöström – spelar en avgörande roll för prisbilden: 

”Ett unikt tillfälle att förvärva ett fantastiskt sjöställe med perfekt solläge i sydväst och magiska vyer över Vindöström och Sollenkrokaleden. Eftertraktat läge på Vindös yttersta spets, en timme med bil från stan, i natursköna omgivningar med underbara utblickar över vattnet i härlig skärgårdsmiljö”, skriver mäklaren i annonsen för objektet.  

Mäklaren avböjer att kommentera försäljningen. 

Huset, som byggdes 2008, rymmer tre sovrum med tillhörande badrum och är utrustat med öppen spis och en infinity pool. Därutöver mäter tomten 35 140 kvadratmeter plus vattenareal om 17 330 kvadratmeter. 

I objektet ingår även en kajanläggning med plats för flera båtar, bastu, sjöstuga, egen avsaltningsanläggning för dricksvatten och duschrum som ansluter till bostaden genom en lång trappa utmed berghällen. 

”Blev lite kär i det där huset”

I köpet ingår en större tomt med en kajanläggning som har plats för flera båtar.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Felix Granander har delvis gått i faderns fotspår och är verksam som investerare med innehav i bland annat mjukvaruföretaget Invajo, influencernätverket Cube och som grundare till restaurangerna Kasai. Han berättade i en intervju med Breakit från 2018 om vad som låg bakom hans köp av huset. 

– När jag var liten hade vi ett sommarhus på Saltarö, en bit längre bort. Så då åkte vi alltid förbi klippan där huset ligger, och jag försökte alltid se vad det var som låg där uppe. Jag var alltid så nyfiken på hur det såg ut där, och klängde och försökte hoppa för att kunna se. Jag blev lite kär i det där huset. 

Felix Granander driver bland annat det japanska restaurangkonceptet Kasai.Foto: MOOD

Men det är inte bara Felix Granander som fått upp ögonen för huset. Fastigheten utgjorde inspelningsplats för Hollywood-filmatiseringen av Stieg Larssons bok ”Män som hatar kvinnor”. 

Expressen har sökt Felix Granander för en kommentar. 

Den bortgångne finansmannen Jan Stenbecks son Felix Granander är god för hundratals miljoner kronor.
Annons: