Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sportparets lyxiga fjälldröm blev sann

Fjällen runt Vemdalen och Klövsjö är populära både vinter och sommar.
Foto: KRISTER LARSSON

Före detta OS-simmaren Hanna Westrin, 27, och racerföraren, numera vd:n på Anticimex, Alexander Storckenfeldt, 34, slog till när de hittade sitt ”drömmiga fjällhus” i Jämtland.

”Det känns helt overkligt”, skrev Westrin på Instagram.

En egen stuga i fjällen är en dröm för många och turistorterna i Jämtland och Härjedalen ligger högt på önskelistan.

Många kändisar har skaffat hus nära backar och vandringsleder, framför allt i Åre där till exempel Zlatan Ibrahimovic med familj, Charlotte Perrelli, Petter Askergren och Sebastian Ingrosso hör till de mer frekventa säsongsgästerna.

Elitsportiga paret Hanna Westrin och Alexander Storckenfeldt har nu också köpt ett boende i fjällen.

Före detta OS-simmaren har stolt visat upp nya huset i Vemdalsfjällen på Instagram och Facebook. 

”Vår fjälldröm! Känns helt overkligt att alex storckenfeldt och jag nu har köpt det här drömmiga fjällhuset”, skrev Westrin och avslutade med:

”Gissa vilka som längtar till första snön redan nu?”

Fjällstugan ligger i direkt anslutning till skidbackarna och längdåkningsspåren i det populära området. På sommaren är det mest fjällvandring som gäller, men även fiske och kajak och faktiskt golf på två 18-hålsbanor i trakten.

Utgångspris på 5,9 miljoner

Huset är byggt 2018 och har en bostadsyta på 127 kvadratmeter. Inredningsstilen är mörk och rustik med mycket träpanel men också öppna ytor och högt till tak bakom de stora panoramafönstren.

Begärt pris för fjällstugan var 5 900 000 kronor, men den låg länge ute på marknaden. I februari då huset ännu var osålt fanns möjlighet att hyra det för 28 000 i veckan. Då ingick städning.


Hanna Westrin och Alexander Storckenfeldt har båda framgångsrika sportkarriärer bakom sig, och verkar nu inom näringslivet.
Foto: MARIA EILERTSEN/ SUNDSVALLS TIDNING

27-åriga Hanna Westrin är före detta toppsimmare med tio SM-guld i prishyllan. Hon simmade även i OS, EM och VM och tog ett guld på junior-VM.

Efter idrottskarriären utbildade hon sig inom media och kommunikation och fick jobb som redaktör för sociala medier hos Moderaterna.

Hanna Westrin (tvåa från vänster) i det svenska simlandslaget vid EM 2008, tillsammans med Sarah Sjöström (14 år på bilden) samt Carin Möller och Ida Marko-Varga.
Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN

Numera är Hanna Westrin konsult hos byrån The Labyrinth Public Affairs som erbjuder ”rådgivning och strategisk kommunikation inom politik och näringsliv”.

Hon kommer från Sundsvall men är skriven i Stockholm där hon bor ihop med pojkvännen Alexander Storckenfeldt. 

Paret träffades på krogen Riche i Stockholm så sent som i oktober förra året och beskrivs som oskiljaktiga.

– Vi är så otroligt lika varandra och har båda varit dedikerade till sport, Alexander har kört Formel-bilar tidigare, har Hanna sagt till Allehanda. 

Motorsportintresserade minns Storckenfeldt  som en av stjärnförarna inom STCC mitten av 00-talet då han representerade Volvo/Polestarstallet. Innan det hade han framgångar i gokart samt Formel Renault.

Alexander Storckenfeldt var tidigare en framgångsrik racingförare och körde bland annat i STCC. Här firas segern i ett lopp i Formel Renault.
Foto: - - / JAKOB EBREY

Sedan början av 2019 är han vd för skadedjursbekämparen Anticimex med 4 000 anställda. Storckenfeldt har jobbat inom Anticimex i tio år och det var hans familj som var med och grundade företaget för 85 år sedan.

Expressen har sökt paret, men Hanna Westrin svarar i ett sms att hon inte har några mer kommentarer till husköpet.