Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivningsbråken i Djursholm – ilska mot nyrika i överklassen

Inget finns kvar i dag av Daniel Eks köpta hus för 65 miljoner. Han rev allt och bygger nytt,Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL
Grävskopan har krossat Eks nyinköpta Djurholmsvilla. Här ska byggas nytt.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Den gamla grinden finns kvar – än så länge.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Daniel Ek med hustrun Sofia.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Spotifys vd Daniel Ek är inte känd för att vara den utåtriktade personlighetstypen som vill ha uppmärksamhet. Snarare tvärtom.

Men rivningsbråket om hans numera pulveriserade Djurholmsvilla med ursprung från 1890 har satt honom i strålkastarljuset bland kommuninvånarna. 

Det är inte direkt med blida ögon som en del innevånare ser hur vissa nyinflyttade river det gamla och bygger helt nytt.

– Det finns en del människor som köper adressen, säger Björn Hamilton, ordförande i den lokala hembygdsföreningen Samfundet Djursholms Forntid och Framtid.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

Kustidyllens gator bevakas efter våg av ungdomsbrott

Abdulatif och Shokry patrullerar gatorna • Lysekils kommun: ”Vi har bekymmer”

Ekonomens bästa tips – gå tidigare i pension

• Så gör du om du vill bo utomlands • Vanliga missen

”Jag äcklas av min mans sexuella fantasier”

Sexologen Suzanne Lindström svarar på läsarnas frågor