Räntekriget: Banken storsänker 2-årsränta

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Bolånekriget har blivit verklighet. Från och med onsdag sänker Danske Bank sin ränta med två års bindningstid till låga 1,29 procent - 20 punkter lägre än bolagets rörliga ränta. 

Från och med i morgon, 11 april, sänker Danske Bank sin 2-års ränta till 1,29 procent från nuvarande 1,85 procent. 

Anledningen till sänkningen är enligt bolaget den ökade konkurrensen på bolånemarknaden. 

– Bolånemarknaden är i förändring där allt fler aktörer vill slå sig in på marknaden, säger Stojko Gjurovski, chef Personal Banking Danske Bank Sverige, i en kommentar. 

Han fortsätter: 

– En ökad konkurrens är bra för kunderna och här vill Danske Bank, som en utmanare på den svenska marknaden vara med och ge både våra befintliga och nya kunder en av marknadens lägsta räntor. 


FRIDA BRATT: Därför ska du se upp med de nya bolånen 

Enkla.com väckte uppmärksamhet

För några veckor sedan fick uppstickaren Enkla.com stor uppmärksamhet när man lanserade sitt bolånerbjudande på en ränta på 0,95 procent på lån med tre års bindningstid. Och bara de senaste månaderna har flera uppstickare fått tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bolåneverksamhet, så som Hypoteket och Stabelo/Avanza.

Danske Banks ränta på 1,29 procent med en bindningstid på två år sticker dock ut rejält bland aktörer med bankstatus. Räntan är 20 punkter lägre än bankens snittränta på lån med en bindningstid på tre månader, som i februari låg på 1,49 procent.