Oscar Properties storrear ut nybyggda bostadsrätter

79&Park på Gärdet
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Bageriet på Kvarnholmen.
Vd:n Oscar Engelbert med hustrun Giovanna Battaglia.
Foto: STELLA PICTURES

Bostadsutvecklaren Oscar Properties tvingas till "storrea".

Företaget erbjuder i vissa fall avgiftsfrihet i 5 år vid försäljning av nyproducerade lägenheter, uppger nyhetsbyrån Direkt.

Rean gäller bland annat vissa lägenheter i projektet Nybrogatan 19 nära Stureplan i Stockholm

Erbjudandet är inte officiellt, men erbjuds intresserade spekulanter, erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Oscar Properties uppger att det inte rör sig om en generell utökning av avgiftsfriheten till 5 år i de fyra projekt där bostadsutvecklaren sedan tidigare erbjuder avgiftsfrihet i 2 år och en prissänkning på 10 procent.

– Nej, det är ingen utökning. Mäklarna har ett eget förhandlingsutrymme som skiljer mellan olika projekt och bostäder. Tio procents sänkt pris och två års avgiftsfrihet är vårt erbjudande men i enskilda fall kan detta utökas, säger Monica Nygren, kommunikationsansvarig för Oscar Properties, till Nyhetsbyrån Direkt.


LÄS OCKSÅ Oscar Engelbert storsäljer i det egna byggbolaget 


Avgiftsfriheten avser månadsavgiften till föreningen.

Nyhetssajten E55 har tidigare  rapporterat om två års avgiftsfrihet i flera av företages projekt.

– Eftersom vi i år har fler färdiga projekt än någonsin tidigare har vi också föreningar med ett mindre antal färdigställda bostäder där du kan flytta in omgående, framhåller bolaget.


LÄS MER: Oscar Properties vd hyrde in oljerigg till bröllopsfesten 


Totalt handlade det om fyra projekt:

79&Park (Gärdet)

Nybrogatan 19 (Östermalm)

Nacka-projekten Bageriet (Kvarnholmen)

No.4 (Nacka Strand).Exempelvis i 79 & Park har priserna hos Oscar Properties legat på knappa 100 000 kronor per kvadrat upp till omkring 120.000 kronor. Beroende på läge i fastigheten och storlek på eventuell terrass skiljer sig objekten i 79 & Park åt.

Enligt Boolis statistik har dock vissa objekt i projektet nyligen sålts för kvadratmeterpriser till nivåer omkring 70-90.000 per kvadrat på andrahandsmarknaden.


LÄS MER: Byggarbetare slår larm om Norra Tornen – kallar det ”värsta bygget någonsin” 


E55 har tidigare i september rapporterat om att drygt 20 lägenheter - eller dryga 10 procent av de 182 lägenheterna - i Oscars första av två Norra Torn låg ute till försäljning.

– I våras var det ännu fler ute till försäljning. Då var det uppe i ett 40-tal lägenheter, sade mäklaren Gustav Sandén på Magnussons till E55 med tillägg att den handfull lägenheter han sålt dittills inte renderat i förlust för någon kund.

Vid halvårsskiftet var 59 procent, eller 82 av de 138 bostäderna i det andra tornet, Helix sålda. Denna skyskrapa invid Hagaplan beräknas stå klar tidigt under 2020.