Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Properties-bolag har begärts i konkurs

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties, vid byggandet av Norra Tornen i Hagastaden i Stockholm.
Foto: TOMAS ONEBORG / SVD TT NYHETSBYRÅN

Årets hyresinbetalningar från Oscar Properties huvudkontor saknas och nu begärs ett dotterbolag inom koncernen i konkurs.

Bakom ansökan står Humlegårdens fastighetsbolag – som senare drog tillbaka till sin ansökan.

Det skriver Svenska Dagbladet i dag. 

Bakom ansökan mot Oscar Properties Förvaltning AB ligger en hyresskuld som stigit till 5 miljoner kronor.

Konkursansökan undertecknades den 20 april, och sedan dess har Stockholms tingsrätt skickat ut kallelse till konkursförhandling.

Humlegården har tidigare låtit en delgivningsman genom så kallad ”spikning” söka vd Oscar Engelbert, skriver Svenska Dagbladet.

Ett inkassobolag ska ha varit vid Oscar Porperties vd, Oscar Engelberts, hem på Djurgården vid fem olika tillfällen under fyra veckors tid under mars och april.

När inte vd:n gick att nå valde Humlegården att gå till domstol. Men sent på fredagseftermiddagen nåddes en överenskommelse och Humlegården drog tillbaka sin konkursansökan, skriver SvD.

Ekonomisk kris i flera år

Bostadsutvecklaren, som ofta kallats ”lyxbyggare, Oscar Properties har befunnit sig i ekonomisk kris sedan fastighetsmarknaden började vika hösten 2017. De dubbla amorteringskraven gjorde det ytterligare svårare att sälja dyra bostadsrätter.

Sedan dess har marknaden hämtat sig men tydliga tendenser pekar på vikande priser i spåren av coronakrisen.

Hyreskraven gäller Oscar Properties huvudkontor på Östermalm i Stockholm och riktas mot dotterbolaget Oscar Properties Förvaltning AB.

– Oscar Properties Förvaltning AB ingår i en stor och välkänd koncern som driver verksamhet inom fastighets- och bostadsutveckling, konstaterar advokat Carl Johnson vid Colligent som driver ärendet för Humlegården enligt Svenska Dagbladet. 

TV: ”Oscar Properties behöver komma upp med större lösning”

TV: De kan bli vinnarna på bostadsmarknaden

Annons: