Den färdiginredda lägenheten ligger i stadsdelen Gränby i Uppsala, där Ikano bostad bygger totalt fyra föreningar. Foto: Ikano bostadDen färdiginredda lägenheten ligger i stadsdelen Gränby i Uppsala, där Ikano bostad bygger totalt fyra föreningar. Foto: Ikano bostad
Den färdiginredda lägenheten ligger i stadsdelen Gränby i Uppsala, där Ikano bostad bygger totalt fyra föreningar. Foto: Ikano bostad
"Färdiginredd 1 rum med kök där allt ingår", skriver Ikano bostad om lägenheten. Foto: Ikano bostad"Färdiginredd 1 rum med kök där allt ingår", skriver Ikano bostad om lägenheten. Foto: Ikano bostad
"Färdiginredd 1 rum med kök där allt ingår", skriver Ikano bostad om lägenheten. Foto: Ikano bostad
På söndag är det premiärvisning för en färdiginredd lägenhet i bostadsrättsföreningen Skildra i Gränby, Uppsala. Foto: Ikano bostadPå söndag är det premiärvisning för en färdiginredd lägenhet i bostadsrättsföreningen Skildra i Gränby, Uppsala. Foto: Ikano bostad
På söndag är det premiärvisning för en färdiginredd lägenhet i bostadsrättsföreningen Skildra i Gränby, Uppsala. Foto: Ikano bostad

Nya greppet – här säljs färdiginredda bostäder

Publicerad

Vad sägs om en lägenhet där allt – till och med tandborsten – ingår?

Det är en ny affärsidé som nu testas i Uppsala.

– Det är bara att hämta ut nyckeln och börja leva, säger Josefine Wikström på Ikano bostad till Svenska Dagbladet. 

Det har hänt mycket på bostadsmarknaden den senaste tiden. Efter en längre tid av knapphändigt byggande har bostadsbyggandet skjutit i höjden och nu är experter oroliga för att utbudet ska bli för stort.

En av de städer som har varit i framkant vad gäller nya bostäder är Uppsala.

Nu är marknaden för bostadsrätter i Sveriges fjärde största stad hårt pressad – och då passar Ikano bostad på att testa en ny affärsidé:

Färdiginredda bostäder.

 

LÄS MER: Allt fler mäklare tror på stigande bostadspriser 

 

Ettan i Uppsala – där allt ingår

Det skriver Svenska Dagbladet, som berättar hur köpare i Uppsala nu kan skriva kontrakt på en nyproducerad lägenhet inklusive inredning och husgeråd. Allt från möbler till lakan, handdukar och städprylar ingår.

En idé som kläckts av Ikano bostad.

– Vi har gjort en undersökning som visar att det finns intresse. Framför allt killar svarar att det kan tänka sig att köpa färdiginrett, säger Josefine Wikström, marknadschef för Ikano bostad öst, till SvD.

 

LÄS MER: Rekordmånga nya lägenheter till salu

 

Nu är den första lägenheten klar att visas. Det är en etta på 36 kvadratmeter, ligger på femte våningen i en fastighet i stadsdelen Gränby och är ett samarbete med Ikea som har inrett.

Ikano bostad: Även tandborste ingår

På sin hemsida skriver Ikano bostad:

"Flytta in i vår färdiginredda lägenhet där ALLT ingår – möbler, lakan, handdukar, husgeråd och städprylar", och:

"Det är bara att hämta ut nyckeln och börja bo. Till och med din tandborste är på plats!"

Lyan är enligt SvD prissatt till 1,6 miljoner kronor. Samtidigt har Ikano bostad justerat priserna på flera andra lägenheter i Gränby, där man bygger fyra föreningar.

 

LÄS MER: Mäklarnas panik – bostadsrätter reas ut 

 

– Vi prissätter efter den marknad som är, och det är även andra aktörer i Uppsala som har sänkt priserna, säger Josefine Wikström till SvD.

Enligt henne börjar den överhettade marknaden nu normaliseras och hon tror att efterfrågan snart tar fart igen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen