Den mäklare som toppar listan är Carina Röjland-Lindberg, som jobbar på Fastighetsbyrån i Borås. Under 2016 har hon lagt upp 198 annonser. Foto: FASTIGHETSBYRÅN
Den mäklare som toppar listan är Carina Röjland-Lindberg, som jobbar på Fastighetsbyrån i Borås. Under 2016 har hon lagt upp 198 annonser. Foto: FASTIGHETSBYRÅN

Mäklarna som sålde mest i din kommun

Publicerad

Årets mest framgångsrika mäklare heter Carina Röjland-Lindberg – åtminstone om man ser till antalet publicerade annonser.

Det visar en sammanställning som bostadssajten Booli gjort.

– Jag är självklart jätteglad över detta, säger Carina Röjland-Lindberg.

I år har bostadsmarknaden varit präglad av amorteringskravet som infördes i juni.

– Det har varit ett ganska speciellt år. Det har varit amorteringskrav och en allmän oro. Så det är många spekulanter som har varit avvaktande. Det har ställt krav på mäklarna, säger PR- och marknadskoordinator på Booli, Matilda Adelborg, som sammanställt statistiken.

 

LÄS MER: Så hårt slår höjd ränta

 

 

Att ta fram statistik över vilken mäklare som sålt för högst värde kan vara svårt, då det inte är alltid som den informationen är offentlig. I stället har Booli tagit fram vilka mäklare som lagt ut flest bostadsannonser under året.

– Det handlar ofta om att mäklaren blivit rekommenderad av tidigare säljare. Det hänger ihop: en flitigt anlitad mäklare jobbar mycket på rekommendationer från tidigare kunder. Utan att bli rekommenderad av tidigare kunder är det svårt att komma upp i de här nivåerna, säger Matilda Adelborg.

Carina Röjland-Lindberg toppar listan

Den mäklare som toppar listan är Carina Röjland-Lindberg, som jobbar på Fastighetsbyrån i Borås. Under 2016 har hon lagt upp 198 annonser. Det sammanlagda beloppet för utropspriserna uppgick till närmare 150 miljoner.

Carina Röjland-Lindberg.

– Så kul! Det har varit väldigt många i antal, det har man hela tiden förstått när man jämförts med andra. Jag jobbar mycket, men jag tycker ju att det är så roligt, och när man gör något som man trivs med så går det av bara farten, säger Carina Röjland-Lindberg.

 

LÄS MER: Han har sålt bostäder för över en miljard

 

 

Hon började som mäklare år 2009. I november förra året blev hon månadens mäklare på fastighetsbyrån.

– Det är det bästa yrket man kan ha! Man träffar ju så många trevliga människor, så det är ett väldigt roligt och tacksamt jobb. Den största belöningen är dock alltid de nöjda kunderna, säger hon.

Richard Lagerling har sålt för mest

Den mäklare som sålt för mest pengar under år 2016 är Richard Lagerling på mäklarbyrån Lagerlings. Han har lagt upp 89 annonser, där det totala värdet på utropspriserna är 1 431 440 000 kronor.

 

LÄS MER: Sökbar lista – så steg villapriserna hos dig

 

 

– Han är ju specialiserad på stora våningar på Östermalm. Det är ju det dyraste man kan sälja, så jag är inte förvånad över att han hamnade i toppen, säger Matilda Adelborg.

Richard Lagerling toppade även listan förra året.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen