Lyxbyggaren slår tillbaka mot de svarta rubrikerna

Det första av Norra Tornen i Hagastaden i Stockholm.
Foto: CORNELIA SCHAUERMANN
Oscar Properties 79&Park på Gärdet i Stockholm.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Oscar Engelbert tillsammans med sin hustru Giovanna Battaglia.
Foto: JOE SCHILDHORN / REX/IBL

Nu slår Oscar Properties vd tillbaka mot de svarta rubrikerna.

I en helsidesannons i tre stora morgontidningar vill han tvätta bort krisstämpeln – och lugna kunder och aktieägare.

– Oscar Properties sitter i det avundsvärda läget att ha sålt 9 av 10 av våra bostäder i produktion, skriver Oscar Engelbert i annonsen.

”Ryktet om vår död är betydligt överdrivet”.

Så lyder rubriken på helsidesannonsen Oscar Properties publicerar i Dagens industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet i dag.

Dagens industri, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter i dag.

Ett smart sätt att ta grepp över informationen eller en sista desperat åtgärd från ett bolag i en utsatt bransch?

Annonsen kommer säkert att betraktas olika beroende på vem som läser.

På en helsida skriver Oscar Properties vd och grundare, Oscar Engelbert, en längre text med anledning av svårigheterna som han och andra bostadsutvecklare sedan ett år tillbaka upplever.”Hur går det för? Egentligen? Frågan är den första som ställs varje gång någon från Oscar Properties lämnar kontoret och träffar utomstående”, inleder Engelbert sin text och fortsätter:

”Det kanske inte är så konstigt, i media kan vi dagligen läsa om en osäker bostadsmarknad, tuffare krav från bankerna och långsammare försäljningar.

Monica Nygren, kommunikationschef på Oscar Properties, säger att man satt in annonsen för att man är stolt över det man åstadkommit.

– I dag handlar mycket om bostäder som inte säljs. Det här är ett sätt för oss att förklara hur vi ser på det hela och att vi har en unik position med 90 procent sålt, säger Monica Nygren.

Svarta rubriker efter sommaren

Efter sommaren har Oscar Properties uppmärksammats i artiklar som handlat väldigt lite om prisbelönta hus eller nyskapande arkitektur.

Bostadsutvecklaren har i stället hamnat i fokus för att man sänkt priserna och erbjudit avgiftsfria år i fyra av sina bostadsprojekt.En annan gång handlade det om byggnadsarbetare som slog larm bristande arbetsmiljö och stress vid uppförandet av det första av Norra Tornen i Hagastaden i Stockholm.

Samtidigt har bostadssajten Hemnet rapporterat om allt fler osålda nybyggda bostadsrätter på marknaden.

Engelbert: Vårt största år någonsin

Oscar Engelbert vänder sig mot den samlande bilden av en bostadsbransch i kris.

”Tvärtemot vad många tror så är 2018 Oscar Properties största någonsin”, skriver Oscar Engelbert som nyligen sålde av aktier till ett värde av 69 miljoner i egna bolaget.

Oscar Properties kallas ofta lyxbyggare eftersom bostadsprojekten är annorlunda och spektakulära, priserna är högre, kundkretsen både välbeställd och medveten.I annonstexten i dag tycks han tala direkt till den exklusiva skara som kan betala 100 000 kronor kvadratmetern eller mer för en bostadsrätt:

”Människor är olika, för vissa är det viktigt att bostaden ligger nära jobbet, somliga tycker arkitektur är överskattat och några tänker inte på design. För dem finns det massor av bostadsprojket att välja på. För oss andra finns Oscar Properties”, avslutar han sin annonstext.

https://twitter.com/Borsredaktion/status/1046986807383138304