Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lyxbyggaren säljer ut hälften av andra tornet

Datorbild av de två tornen. De vänstra ska stå klart 2020.
Foto: Oscar Properties
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Foto: TOMAS ONEBORG / SVD TT NYHETSBYRÅN

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har avtalat om en försäljning av 50 procent i Helix-projektet för 100 miljoner kronor.

En positiv resultateffekt kommer att redovisas i rapporten för det tredje kvartalet. Köpare är Fastpartner och Slättö.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Helix är det andra av två torn i Hagastaden i norra delen av Stockholms innerstad. Huset är under produktion och omfattar 138 lägenheter.

Vd:n Oscar Engelbert framhåller att bolaget med försäljningen återgår till strategin att ”fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt”.

– Men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger han i en kommentar.

Fastpartners vd Sven-Olof Johansson påpekar att bolaget med köpet av andelen i Helix fördjupar samarbetet inom bostadsutveckling med Slättö.

– Vi ser även fram emot att jobba tillsammans med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger han.

”Säkerställer projektet”

Fast Partners vd, Sven-Olof Johansson, har ständiga kontakter med Oscar Properties vd Oscar Engelbert. Att situationen dök upp där Fast Partner, inom ramen för bostadssamarbetet med Slättö, går in som hälftenägare i Oscar Properties projekt Helix ser han inte som ”helt oväntad” i och med bostadsutvecklarens finansiella läge.

– Vi blir delägare i projektet och får med det del av vinsten. I och med rådande situation bidrar vårt deltagande till att säkerställa projektets färdigställande, säger han.

Vid utgången av mars var 64 procent, eller 88 av 138 bostäder, i det andra norra tornet sålda. Projektet väntas färdigställas nästa år.

Sven-Olof Johansson säger angående bostadsmarknaden i Stockholm att den ser ut att ha bottnat ur och att en viss återhämtning kan skönjas. Helix ser han som ett ”spektakulärt” projekt med ”bra läge” och för denna typ av bostäder bedömer han att marknaden börjat att komma tillbaka.

Beskedet fick Oscar Properties aktie att rusa med 23 procent under torsdagen.

Annons: