Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löwengrip och Selin – nu visar de upp sig offentligt

Erik Selin tar med sig flickvännen Isabella Löwengrip till börsintroduktionen av K-fast Holding ABFoto: HENRIK JANSSON
Jacob Karlsson tog hjälp av miljardären Erik Selin när han skulle utveckla sitt fastighetsbolag K-fastigheter.
Isabella Löwengrip kommer till börsintroduktionen med pojkvännen Erik Selin.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Fastighetsmiljardären Erik Selins och kompanjonen Jacob Karlssons bostadsbolag K–Fastigheter introduceras på börsen.

Rena aktieyran har brutit ut innan introduktionen och Selin tar med sig flickvännen Isabella Löwengrip när det är dags att ringa i börsklockan på fredag.

– Ja, hon kommer att närvara på plats vid börsintroduktionen, säger hennes presskontakt Marisol Was.

Många blickar kommer att vara riktade mot Hässleholmsföretaget K-fastigheters börsintroduktion på fredag.

Det är den enorma värdeökningen på nio år som fått bolaget i fokus. 

Företaget ägs av Jacob Karlsson, 33, tillsammans med fastighetsbolaget Balders huvudägare Erik Selin som köpte in sig i företaget. De två äger hälften var av företaget och börsintroduktionen består av nya aktier. Erik Selin är bolagets styrelseordförande, och Jacob Karlsson vd och koncernchef.

Företaget bygger, äger och förvaltar bostäder.

Den västsvenske fastighetsmiljardären Erik Selin, 52, från Göteborg har blivit riktigt het för en bredare allmänhet sedan han tog ut skilsmässa och blev kär i entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 29. Han fungerar som ett viktigt stöd när hennes lilla imperium började falla samman iför öppen ridå.

Isabella Löwengrip imponeras

I samband med K-fast Holding AB:s börsintroduktion tar Erik Selin med sig flickvännen Isabella Löwengrip till börsen. Det blir deras första officiella framträdande tillsammans även om hon bara går som ”medföljande”.

– Isabella har inget eget engagemang i K-fastigheter förutom att hon av givna skäl följt bolaget på håll och imponerats av vad de lyckats åstadkomma hittills. Hon ser fram emot fredagens notering, säger hennes presskontakt Marisol Was till Expressen. 

Miljardären Erik Selin har med sig flickvännen Isabella Löwengrip vid börsintroduktionen på fredag.Foto: ABACA / STELLA PICTURES

Efter fredagens börsnotering - som väntas dra in kring en miljard kronor - kontrollerar Erik Selin och Jacob Karlsson tre fjärdedelar av aktierna i K-fastigheter.

En del experter hävdar att K–Fastigheter är fastighetsmiljardären Erik Selins bästa affär. Men det är sannolikt indirekt tack vare grundaren Jacob Karlsson. 

– Jag gick förbi en löpsedel där man hade listat Sverige 100 rikaste personer. Jag köpte tidningen och började rangordna tänkbara personer som kunde gå in i bolaget, säger han till Expressen.

Erik Selin överst på önskelistan

Fastighetsägaren Erik Selin, som redan då hade dragit in åtskilliga miljoner i branschen, fanns med på tidningens lista över Sveriges rikaste.

– Erik var nummer ett på min önskelista. Honom ville jag ha allra helst.

Varför det?

– Han hade gjort den resa jag ville göra. Han var ung och hade det tankesätt som speglade mitt eget. Jag såg mycket av mig själv i det han hade gjort, kände att jag behövde hans mentorskap.

Startkapitalet blev en miljon var in i bolaget.

– Vi har inte tagit in något externt kapital förutom banklån fram till dagens datum, säger Jacob Karlsson.

Jacob Karlsson, vd och grundare av K-fastigheter siktar på att bli en av de största i branschen i Sverige.Foto: NIKOLA STANOJEVIC / HÄSSLEHOLMS KOMMUN

”Kör in i kaklet”

Efter den ursprungliga investeringen för nio år sedan på de två miljonerna har bolagets substansvärde stigit till cirka 1,5 miljarder kronor. Det är också en del av förklaringen till den uppskruvade stämningen inför börsintroduktionen.

Hur känns det inför fredagen?

– Vi kör hela vägen in i kaklet och genomfört en .del företagspresentationer i dag. Det är ett otroligt intresse vilket är fantastiskt kul. Men det är början på början. Det är nu det börjar på riktigt, som Jacob Karlsson uttrycker det.

Du har tidigare sagt att du brukar vara med när folk flyttade in. Och dina anställda deltar också.

– De ska vara ute på någon form av inflyttning för att möta hyresgästen, vår kund, som gör vår affärsmodell möjlig. Alla i organisationen, oavsett position ska vara med vid en inflyttning. Kanske står man och grillar korg, hjälper till att bära eller serverar varm glögg en decembermånad. 

Varför gör ni så?

– Det ärliga svaret är att det inte har varit särskilt svårt de senaste tio åren att vara fastighetsägare. Många fastighetsbolag med hyresbostäder har tappat lite kundfokus som jag upplever det. Ju större bostadsbrist, ju sämre fastighetsägare om man ska generalisera. I Stor–Stockholm kan du ha droppande kranar, skadedjur och stopp i avloppet. Du får ändå dina lägenheter uthyrda vilket har gjort att det i många fastighetsägarkretsar har sett hyresgästen som en besvärlig person som ringer när det är problem i stället för att förstå att det är vår kund som gör vår affärsmodell möjlig. Det måste vi förstå.

K-fastigheters bas är i Hässleholm med hyresfastigheter i Öresundsregionen, Småland och lite på Västkusten upp mot Göteborg.

Men Jacob Karlsson siktar högt.

– Jag ser det också som troligt att vi tar steget söderut och över sundet och intar Stor–Köpenhamn.

Och hoppas bli störst inom sitt område i Norden.

Annons: