Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lista: De köpte och sålde dyraste villorna på din ort

Priserna på villor i landet har stigit gradvis sedan december men det är ingen dramatik, menar analyschefen Per-Arne Sandegren på Svensk Mäklarstatistik. 

– Det ser ut som om köpare och säljare börjar hitta varandra igen på de nya nivåerna som är lite lägre än förut, säger han.

Listan nedan visar vem som köpte och sålde dyraste villorna på din ort – och till vilket pris.

Villamarknaden drabbades av ett kraftigt prisfall under andra halvåret i fjol. Mäklare förklarade att spekulanterna uteblev på visningarna och antalet osålda hus nådde rekordnivåer.

Säljarna blev förskräckta när de såg villapriserna dala. Förhoppningar om stora vinster vid försäljningarna framstod plötsligt som orealistiska. Presumtiva köpare undrade om fallet nått botten eller om priserna skulle fortsätta falla. 

Det var inga goda förutsättningar för snabba affärer. Storstockholms bostadsmarknad är värst drabbad. 

– Här har effekten av amorteringskravet varit som störst, säger Per-Arne Sandegren.

Framför allt det senaste kravet har påverkat de dyraste områdena, vilket gjort det svårt att låna eftersom lånen är kopplade till årsinkomsten.

September viktig månad 

Villaförsäljningarna följer ett speciellt mönster år för år.

– Det normala är att försäljningarna planar ut under jul och nyår och under sommaren för att sedan återhämta sig i början av september.

September blir därför mycket spännande för branschen.

– Det är först när vi får de större volymerna som vi kan se om priserna kommer vara avvaktande eller om priserna gå upp igen.

SEX DRÖMHUS SOM ÄR TILL SALU:

1/ Rådjursvägen 32 i Tylösand

Antal rum: 8 vara 4 sovrum

Boyta: 486 m²

Biyta: 210 m²

Tomtarea: 2 346 m²

Pris: 36 300 000 kronor

Tylösand representerar klass för de flesta, även för den som aldrig besökt orten. Här finns både golfbanor och en välbesökt sandstrand. Den här fastigheten har havsutsikt och enligt mäklaren ”har man skapat ett generöst hem med känsla av en överdådighet som aldrig blir skrytsam”. Inredningen är påkostad. Trädgården är välskött. Efter ett bad i det salta havet eller en golfrunda kan man njuta av solnedgången från någon av uteplatserna. 

 

2/ Sieverts väg 9 i Nacka

Antal rum: 9

Boyta: 318 m²

Biyta: 185 m²

Tomtarea: 6 241 m²

Pris: 48 000 000 kronor

Den som kommer sjövägen över Lännerstaviken kan nästan inte missa den här storslagna fastigheten från 1869. Villan är pietetsfullt renoverad i minsta detalj samtidigt som den innehåller allt en modern familj kan önska sig. Miljöerna både inne och ute är slående. En solig dag kan man tillbringa vid poolen och skulle det mulna kan man i stället spendera ett par timmar i husets tilltagna biosalong. 

 

3/ Djurgårdsvägen 22A i Saltsjö-Boo

Antal rum: 12

Boyta: 297 m²

Biyta: 17 m²

Tomtarea: 7 450 m²

Pris: kronor: 28 000 000 kronor

Många turister håller Stockholm som en av världens vackraste städer. Då skulle de ha sett inloppen till huvudstaden. De många vackra grosshandlarvillor som pryder sluttningarna längs vattenvägarna hör till landets mest spektakulära arkitektoniska pärlor. Ägarna har låtit renovera byggnaden från 1885 med exklusiva material samtidigt som man bevarat fastighetens unika karaktär. Här finns även en brygganläggning med segelbåtsdjup. 

 

4/ Kullavägen 205 i Ängelholm

Antal rum: 14

Boyta: 517 m²

Biyta: 108 m²

Tomtarea: 14 ha

Pris: 23 000 000 kronor

I en av landets vackraste delar finns denna fastighet med en fängslande historia som sträcker sig från 1860. Skälderviken ligger strax i väster och kontinenten hägrar i söder. Ägarna har under lång tid omsorgsfullt renoverat byggnaderna. Mangårdsbyggnaden hyser 14 rum. Poolområdet är insynsskyddat. Här finns stall, liksom en bilverkstad för hemmabruk. Det är kort sagt ett storslaget hem, utan att vara pråligt, där man även kan få utlopp för sina stora intressen. 

 

5/ Mårdvägen 58 i Stora Mossen, Bromma

Antal rum: 11

Boyta: 283 m²

Biyta: 100 m²

Tomtarea: 658 m²

Pris: 22 500 000 kronor

Det hade redan hunnit bli en snackis bland grannarna i Bromma som följt renoveringen lite på avstånd. Nu när det ligger ute till försäljning kan man se att renoveringen av det 90 år gamla huset är pietetsfullt genomfört där man bevarat de klassiska detaljerna, utan att för den skull ge avkall på moderna bekvämligheter. Färgskalan går i vitt, grått, brunt och brons. Här finns bland annat en spaavdelning med bad och bastu. 

 

6/ Agardhsgatan 37 i Båstad

Antal rum: 8

Boyta: 261 m²

Biyta: 112 m²

Tomtarea: 1 168 m²

Pris: 19 500 000 kronor

Det kanske inte är så konstigt att många håller Båstad i nordvästra Skåne för en av landets vackraste platser. Den här nyrenoverade villan ligger strax ovanför Strandpromenaden vid Malen med utsikt över Laholmsbukten, inte långt från småbåtshamnen och de klassiska tennisbanorna. Ljuset strilar in från alla håll – från fasaden och entrén till matrummet med vyn över havet. Renoveringen är stram i formen, där man arbetat vidare på villans ursprungliga karaktär men med moderna medel.

SÖK I LISTAN: DYRASTE VILLORNA PÅ DIN ORT

Listan visar de tio dyraste villorna som sålts mellan 1 september 2017 och 16 juli 2018 kommun för kommun och för vissa storstäder församling för församling.

Källa: SVENSK MÄKLARSTASTIK

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!