Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken haglar mot lyxskrapan i Stockholm

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Prestigeprojektet Norra Tornen i Hagstaden har kantats av problem.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / MEDIABILD /IBL IBL BILDBYRÅ
Norra Tornen i Hagstaden.Foto: CORNELIA SCHAUERMANN

Prestigeprojektet Norra Tornen i Hagstaden har kantats av problem.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties kritiseras nu hårt av de boende i skyskrapan samtidigt som ekonomin i bolaget sviktar, rapporterar Dagens industri

En byggnadsarbetare har tidigare kallat arbetsplatsen för det ”värsta bygget någonsin” och en byggnadsinspektör beskrev i somras ett schakt som lämnats öppet för ”dödsfälla”.  

Missnöjet bland de boende har inte heller låtit vänta på sig. Flera personer i byggnaden vittnar nu om hisskaos, avloppslukt och felbyggnationer.  

– På sista tiden känner jag att man blir så jäkla frustrerad. Framför allt hissarna är ett elände. Det är 36 våningar och 182 lägenheter – var och varannan dag står minst en och ofta två hissar still, säger en av de boende till Di.

”Tower of terror”

Flera personer delar med sig av liknande erfarenheter i den app som används av de boende i Oscar Properties. 

”Tower of terror. Använd inte den lilla hissen närmast utgången. Jag och min hund föll mer eller mindre fritt några våningar tills den stannade och vi slog i golvet.”, skriver en boende. 

”Jag sitter fast i hiss nr 1 med två barn på under 6 månader. Det är skit varmt”, skriver en annan. 

Andra personer har larmat om utebliven golvvärme och kakel som lossnat i badrummet. I juli kom rapporter om att spillvatten från kök runnit in till grannar vilket resulterade i stambyte och evakuering. 

Måste betala 591 miljoner för mark

Krister Karjalainen, kommunikationschef på Oscar Properties, säger till Di att felsignalerna minskat markant men ber om ursäkt till de kunder som upplever att bolaget inte agerat tillräckligt fort. 

– Det är väldigt tråkigt att höra om dessa upplevda brister. Vår absoluta ambition är att varje kund ska vara nöjd med Oscar Properties produkt och service.

Enligt kommunikationschefen stämmer dock inte uppgiften om att en hiss fallit fritt och säger att det är tekniskt omöjligt. 

Oscar Properties är också hårt pressat ekonomiskt. Det första kvartalet av 2019 redovisade bostadsutvecklaren ett resultat efter skatt på minus 77,3 miljoner kronor. 

Senast den 31 oktober måste bolaget dessutom betala 591 miljoner kronor till Stockholms stad för marken som är avsedd för projektet Gasklockan.

LÄS OCKSÅ: Fortsatta miljonförluster för Oscar Properties 

Maria Landeborn, Danske Bank, om Oscar Properties negativa resultat.
Annons: