Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M–ägaren miljardköper lyxfastighet på Manhattan

H&M:s storägare Stefan Persson investerar via sitt bolag Ramsbury Invest i fastigheter.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Huset ligger i ett exklusivt område av Manhattan.

Stefan Persson miljardköper på Manhattan.

Det är via sitt bolag Ramsbury Invest som H&M:s storägare slagit till och köpt en fastighet i hjärtat av New York.

Det är tidningen Fastighetsvärlden som avslöjar H&M–bossens senaste fastighetsköp.

Enligt tidningen är köpet Stefan Persson andra fastighetsförvärv i New York. Det handlar om en fastighet i SoHo på södra Manhattan, i hörnet Prince St och Greene St – mittemot den stora Apple-butiken i området. Priset uppskattas till en miljard kronor.

– Det är en fantastisk fastighet i absolut bästa läge. Louis Vuitton är största hyresgäst och även Tumi hyr lokaler. Vi gillar New York där marknaden just nu är mycket intressant. Vi har många andra intressanta objekt vi tittar på och utesluter inte ytterligare förvärv där, säger Lars Drangel vid Ramsbury, till Fastighetsvärlden.

Runt hörnet på Prince Street mitt emot fastigheten, ligger en Apple-butik, och i hörnet mitt emot har Polo Ralph Lauren en exklusiv butik.

Miljardköpet av Stefan Persson. Fastigheten ligger i korsningen Prince Street - Greene Street i SoHo på Manhattan.

Louis Vuitton har sin affär i botten på det köpta huset och även markplanet i grannfastigheten och vars yta också ingår i köpet.

Tre lägenheter ingår i köpet

Louis Vuitton har ett långt hyresavtal och option på att ta över även Tumis ytor. Fastigheten innehåller strax under 2000 kvadratmeter lokaler. Med på köpet kom tre mindre lägenheter.

Det är en av Louis Vuittons prestigebutiker i USA tillsammans med den i Rodeo Drive i Los Angeles, åtminstone sett till omsättning.

Bland grannbutikerna finns Prada och Stella McCartney. 

Stefan Perssons intresse för fastigheter är inte nytt. Ramsbury äger sedan tidigare ett tiotal fastigheter utanför Sverige enligt Fastighetsvärldens sammanställning.

I fastighetsbeståndet finns bland annat två i USA, en på Fifth Avenue på Manhattan och en i Georgetown i Washington DC. Dessutom äger bolaget fastigheter i London och Paris München, Rom och Köpenhamn. Fastigheterna ligger ofta på prestigeadresser.

Stefan Perssons herrgårdsliv i Ramsbury

2016 blev Stefan Persson något av fastighetskung Oxford Street i London när han köpte en av största fastigheterna på den välkända affärsgatan. Prislappen: 4,5 miljarder kronor.

Stefan Persson har en speciell kärlek till Storbritannien.

Några timmars bilresa från London kan den svenske H&M–miljardären leva herrgårdsliv i Ramsbury - byn som fått ge namnet åt hans fastighetsbolag. Stefan Persson har en stor egendom utanför byn och äger i princip hela byn med puben The Bell och dess lilla hotell, mikrobryggeriet och bränneri där det produceras både vodka och gin. Prins Charles har varit på besök i bränneriet och även provat hans gin. 

Annons: