Utbudet av bostadsrätter är stort på Hemnet, jämfört med januari i fjol. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLUtbudet av bostadsrätter är stort på Hemnet, jämfört med januari i fjol. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Utbudet av bostadsrätter är stort på Hemnet, jämfört med januari i fjol. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Visningarna rullade i gång så smått förra helgen men nu tar de fart på allvar. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅNVisningarna rullade i gång så smått förra helgen men nu tar de fart på allvar. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN
Visningarna rullade i gång så smått förra helgen men nu tar de fart på allvar. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN

Hemnet svämmar över av bostäder

Publicerad

Bostadsmarknaden svämmar fortfarande över av objekt.

Den första veckan under 2018 var utbudet av bostadsrätter fortsatt högt, enligt siffror från Hemnet.

– Det är inte omöjligt att vi får en köparnas marknad, säger talespersonen Staffan Tell.

Utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet var fortsatt högt under den första veckan 2018. Jämfört med första veckan 2017 var utbudet 63 procent högre. För villor var utbudet 17 procent högre.

Det visar statistik från Hemnet, som nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

 

LÄS MER: Allt fler mäklare tror på stigande bostadspriser 

 

– Trenden vi sett med ett högt utbud av bostadsrätter håller i sig in i 2018. I december var utbudet drygt 60 procent högre än ett år tidigare och vi hamnar där även i början av januari, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

Hemnet om nya siffrorna

Han fortsätter:

– Det är det höga utbudet som har dämpat bostadsmarknaden under hösten och det är inte omöjligt att vi får en köparnas marknad även i början av 2018.

 

LÄS MER: Här är lägenheten som klickades mest år 2017 

 

I december var utbudet av bostadsrätter till salu på Hemnet 65 procent högre än i december 2016 medan utbudet av villor var 18 procent högre.

 

Nyhetsbyrån Direkt

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen