Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Sveriges dyraste fritidshus

Här är Sveriges topp tre dyraste fritidshus
Fritidshus i Torö som såldes för 11 600 000 kr.Foto: Christian Boo / Christian Boo

Priserna på fritidshus har stigit det senaste året och köptrycket ökar i coronatider. I Di TV Bostad pratar vi med mäklarna som sålt årets hittills dyraste fritidshus.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har priserna på fritidhus ökat med sju procent det senaste året. Även försäljningen av antalet fritidshus har ökat markant med en uppgång på cirka 40 procent jämfört med samma period året innan. 

– Om vi tittar på årets första månader så ser vi ju ett stort hopp mot tidigare år och det beror ju förmodligen på corona och att folk vill semestra hemma inom landet, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik. 

Åre toppar listan 

Sveriges hittills dyraste fritidshus enligt Hemnet är en sexrums villa i Åre med bland annat utomhusjacuzzi och skidbacke runt knuten. Prislappen: 13,1 miljoner kronor.

– Vi hade ganska många spekulanter på det här och då var det ändå i ett objekt i ganska hög prisklass. Det tycker jag var väldigt intressant, säger Cecilia Hemer Eliasson, mäklare på Länsförsäkringar i Åre.

I Di TV Bostad berättar hon även att intresset bland köpare är ovanligt stort för den här tiden på året. 

– I maj och juni brukar jag normalt ta semester, men i år är det fortfarande folk som ringer och är intresserade av att köpa, fortsätter hon.  

Stockholmsområdet ökar

Tvåa och trea på listan av de dyraste fritidshusen enligt Hemnet hittar vi i Torö respektive Ekerö. Och det är just i Stockholmsområdet som försäljningen av fritidhus har ökat som mest. 

– Ökningen är ju inte jämnt fördelad över Sverige utan det finns ju ett antal områden som är mer populära än andra, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik. 

I Norrtälje kommun har försäljningen nästan dubblerats mot förra året och prisnivåerna ligger på allt från 600 000 kronor till uppemot omkring 12 miljoner kronor.  

– Över hälften av alla fritidshus som sålts i år ligger på mellan 1-2 miljoner kronor. Så det finns ändå ganska mycket fritidshus som är överkomliga prismässigt, fortsätter han.

I senaste Di TV Bostad besöker vi ett naturhus och får tips på lån till renovering.
Annons: