Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han har sålt bostäder för över en miljard

Mäklaren Richard Lagerling var ensam om att göra fastighetsaffärer för över en miljard i Sverige förra året.Foto: PRESSBILD

Stockholmsmäklaren Richard Lagerling var ensam i landet om att göra fastighetsaffärer för mer än en miljard kronor förra året.

Är man ohotad mäklarkung så är man.

För andra året i rad sprängde fastighetsmäklaren Richard Lagerling miljardvallen. Ingen annan i landet lyckades göra affärer på bostadsmarknaden till ett sammanlagt värde som överskred en miljard kronor.

Även 2015 toppade han listan över de mest framgångsrika fastighetsmäklarna i landet.

Gjorde affärer för 1,4 miljarder

Richard Lagerling, som är den tredje generationen i mäklarfamiljen som startades av Alf Lagerling för snart 70 år sedan, publicerade 89 annonser under 2016 till ett värde av omkring 1,4 miljarder kronor, enligt en topplista som Booli och Hittamäklare tagit fram.

– Den totala siffran för mina försäljningar är 1,8 miljarder. Det beror på att många som säljer lite större och dyrare våningar inte vill skylta med det, säger Richard Lagerling till Dagens Industri.

Det genomsnittliga utropspriset för de exklusiva våningarna på Djurgården och Östermalm i centrala Stockholm ligger på 16 miljoner kronor.

Men det är just bara ett snittpris.

– De unika toppobjekten kan gå hur högt som helst, de kommer ut så sällan och det finns alltid de som vill ha det allra bästa, säger Lagerling till DI.

Adressen gör stor skillnad

Firman säljer de allra flottaste våningarna som går att hitta i Sveriges huvudstad och adresserna är av oerhört stor betydelse för priset per kvadratmeter. Spridningen kan gå från 60 000 kronor till 250 000 kronor beroende på några meter hit eller dit. Bara en garageplats på Östermalm kan kosta mellan en och en och halv miljon.

Tvåan på listan över de mest framgångsrika fastighetsmäklarna 2016 var Lidingömäklaren Yuri Gadelius som publicerade 65 annonser till ett värde av 785 miljoner kronor.

Annons: