Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glöm inte detta om du ska på digital visning i helgen

Mäklaren Rebecka PerssonFoto: EXPRESSEN TV / EXPRESSEN TV

Digitala bostadsvisningar blir allt vanligare när vi ska hålla avståndet. I veckans ”Dina Pengar” berättar mäklaren Rebecka Persson om hur det går till, och Hemnets Staffan Tell tipsar om vad man som köpare ska tänka på.

– Se till att ställa mycket frågor under visningen, säger han.

Att gå på visning via mobilen eller datorn har under coronapandemin blivit allt vanligare. I Expressens privatekonomiska magasin ”Dina Pengar” med Ylva Johansson visar Rebecka Persson, mäklare Erik Olsson, hur en digital visning kan gå till.

– Det är alltid svårt att fånga känsla, men vi gör så gott vi kan under de här förutsättningarna. Många känner rädsla för att vara på plats, säger Rebecka Persson.

Staffan Tell, talesperson Hemnet, menar att en digital visning ska ses som ett komplement till den ordinarie visningen. Några saker att viktiga att tänka på när det gäller digitala visningar, säger han.

– Som mäklare är det viktigt att se till att man har uppkoppling och planerar visningen, det är lite speciellt att ha visning för 40–50 personer på distans. Som köpare ska man se till att ställa mycket frågor under visningen, säger han.

– Digitala visningar tar ofta längre tid än fysiska, säger Rebecka Persson.

– Men det är också lite mysigt, man får personlig kontakt med varenda en. Man kan skratta tillsammans igenom den här situationen som är just nu, säger hon.

SE HELA INSLAGET HÄR:

Annons: