Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glödhet bostadsmarknad – nytt rekord i Stockholm

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

I september såldes det fler bostadsrätter via bostadssajten Hemnet än någon enskild månad tidigare, visar ny statistik i dag.

Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter under en månad som i september i år – 11 124 stycken. Jämfört med september 2019 är det 13 procent fler. 

Alla tre storstadslän noterar nya rekord.

Allra tydligast i Stockholms län, där det såldes hela 27 procent fler bostadsrätter än i september i fjol. I Stockholms innerstad ökade antalet sålda bostadsrätter med 28 procent. 

– Stockholms län och Stockholms innerstad sticker ut. Även om priserna är de högsta i landet där ser vi ändå väldigt höga säljvolymer, vilket visar att det finns en köpkraft trots coronakrisen, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Ingen nedåtgående trend

Han noterar också att det inte syns någon trend att innerstaden skulle tappa i attraktivitet till följd av coronapandemin och ett ökat hemarbetande.

Hittills under årets nio första månader har det sålts 8 procent fler bostadsrätter via Hemnet i Sverige och 12 procent fler i Stockholms län än motsvarande period i fjol.

TV: Se Dina Pengars senaste program här

Annons: