Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Friherren Torgils Bonde säljer ön – efter Skatteverkets beslut

Torgils Bonde strider mot Skatteverket efter att myndigheten krävt 8,6 miljoner kronor av honom.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Nu säljer han sin skärgårdsö.Foto: Residence Christies / Residence Christies

Friherren Torgils Bonde säljer sin skärgårdsö. 

För en hemlig summa kan den intresserade bli ägare till tolv rum, vindskyddade vikar och sammanlagt sex hektar skärgårdsmiljö. 

Samtidigt går kungavännen in i en strid mot Skatteverket om sina tidigare bostadsförsäljningar.  

Torgils Bonde, 72, ingår i kungens innersta vänskapskrets tillsammans med Anders Lettström, Anders ”Aje” Philipson och Erik Lallerstedt. 

I våras drabbades Torgils Bonde av en rejäl smäll när Skatteverket slog ner på hans bostadsaffärer. Efter Skatteverkets granskning krävde myndigheten att han skulle betala tillbaka 8 585 498 kronor, varav dryga miljonen bestod av skattetillägg. 

Bakgrunden till miljonkravet rör Bondes många fastighetsaffärer för bostäder som han inte varit folkbokförd i. Myndigheten menar att försäljningarna inte är att betrakta som kapitalinkomster utan näringsverksamhet – och att de köpts och sålts i vinstsyfte. 

Torgils Bonde avböjer att kommentera att kommentera beslutet:

– Jag har inte har några kommentarer. 

Säljer skärgårdsö

Skatteverket meddelar i sin tur att beslutet är överklagat och kommer tas upp i förvaltningsrätten efter sommaren. 

Samtidigt har kungavännen lagt ut en av sina fastigheter till försäljning: En egen ö om sex hektar i Stockholms mellersta skärgård, som han köpte 2011 för 13 miljoner kronor. 

Mäklaren skriver i annonsen att objektet innehåller ”bedårande utsikt, klippor, stränder och altaner i alla väderstreck” respektive ”vindskyddade vikar, små naturliga stränder samt härliga klippor”. I köpet ingår tre stora brygganläggningar, vedeldad bastu och en stor altan i alla väderstreck. 

Förutom miljön står en huvudbyggnad på 400 kvadratmeter från 2014 ”med alla tänkbara bekvämligheter” och ett kök i öppen planlösning med nio meter i takhöjd. 

”Representativa byggnader i högsta internationell standard med alla tänkbara bekvämligheter från 2014”, skriver mäklaren om försäljningen.Foto: Residence Christies / Residence Christies

Mäklaren har avböjt att kommentera försäljningen och vill heller inte berätta vad prislappen för objektet ligger på.  

Annons: