Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försäljningen av borätter på Hemnet ökar efter svag vår

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Efter en dipp under våren har antalet sålda bostadsrätter på bostadssajten Hemnet ökat tydligt de senaste veckorna.

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Juni börjar starkt, både vad gäller försäljningar och priser. Det ser ut som att bostadsmarknaden är i början av en återhämtning, menar Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Han säger:

– Vi hade en ganska turbulent period, då många avvaktade både med att sälja och köpa. Sedan har vi sett att det läggs ut fler bostäder till försäljning igen, med utbudsrekord de senaste veckorna. Nu ökar också efterfrågan, med fler sålda objekt. Ett högre utbud bidrar nog till det, men vi ser att priserna också ökar hittills i juni, liksom budpremierna. Det är ett styrketecken, det handlar alltså inte om att säljarna går ned i pris, utom om en piggare marknad.

I början av coronapandemin påverkades bostadsmarknaden tydligt negativt, med minskad försäljning och fallande priser på bostadsrätter. Nu syns allt fler tecken på en vändning, enligt Erik Holmberg, som säger att fler bostadsrätter läggs ut till försäljning samtidigt som det säljs fler och priserna stiger.

Annons: