Bostadsrätterna i Stockholm har slutat stiga i pris. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Bostadsrätterna i Stockholm har slutat stiga i pris. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Fler lägenheter säljs under utgångspris i Stockholm

Publicerad

Priserna på bostäderna i Stockholm har stannat av. Allt fler lägenheter säljs nu under utgångspris, skriver Dagens Industri

Länge har det diskuterats om Sverige är på väg in i en bostadsbubbla. Åsikterna har gått isär. Nu har Dagens Industri gått igenom statistik från Booli, som för slutpriser på bostadsrätter, som visar att allt fler lägenheter i Stockholm säljs under utgångspriset under perioden januari-april.

Statistiken visar också att det främst är för större lägenheter som andelen bostadsrätter ökat, medan lägenheter under 40 kvadratmeter haft en stabil nivå både i år och i fjol, skriver Dagens Industri. 

LÄS OCKSÅ: Så mycket har bostadspriserna ökat i ditt län

Även Valuegueards index visar att prisökningstakten har halverats till under fem procent för bostadsrätter i Stockholm. 

"Biter mer ju högre priserna är"

Annorlunda är det i Göteborg och Malmö där det har ökat till 19 respektive 14,5 procent, skriver Dagens Industri. 

– Effekterna av allt fler olika åtgärder för att dämpa hushållens bostadslån biter mer ju högre priserna är. I Stockholm, där priserna är högst även när man jämför med löneläget, blir hårdare regler från myndigheter och restriktivare utlåning från bankerna en påtaglig begränsning, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling till Dagens Industri. 

 

LÄS MER: Nya trendbrottet på bostadsmarknaden

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen