Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler lägenheter säljs under utgångspris i Stockholm

Bostadsrätterna i Stockholm har slutat stiga i pris.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Priserna på bostäderna i Stockholm har stannat av. Allt fler lägenheter säljs nu under utgångspris, skriver Dagens Industri

Länge har det diskuterats om Sverige är på väg in i en bostadsbubbla. Åsikterna har gått isär. Nu har Dagens Industri gått igenom statistik från Booli, som för slutpriser på bostadsrätter, som visar att allt fler lägenheter i Stockholm säljs under utgångspriset under perioden januari-april.

Statistiken visar också att det främst är för större lägenheter som andelen bostadsrätter ökat, medan lägenheter under 40 kvadratmeter haft en stabil nivå både i år och i fjol, skriver Dagens Industri. 

LÄS OCKSÅ: Så mycket har bostadspriserna ökat i ditt län

Även Valuegueards index visar att prisökningstakten har halverats till under fem procent för bostadsrätter i Stockholm. 

"Biter mer ju högre priserna är"

Annorlunda är det i Göteborg och Malmö där det har ökat till 19 respektive 14,5 procent, skriver Dagens Industri. 

– Effekterna av allt fler olika åtgärder för att dämpa hushållens bostadslån biter mer ju högre priserna är. I Stockholm, där priserna är högst även när man jämför med löneläget, blir hårdare regler från myndigheter och restriktivare utlåning från bankerna en påtaglig begränsning, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling till Dagens Industri. 

 

LÄS MER: Nya trendbrottet på bostadsmarknaden

Annons: