Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler budgivare höjer tempot i bostadsrallyt

Hetast är bostäderna i stadsdelen Södermalm i Stockholm där det i snitt är 4,7 budgivare per lägenhet.
Foto: COLOURBOX

Trycket på bostadsmarknaden blir bara hårdare och hårdare.

Enligt nya siffror från bostadssajten Booli har antalet budgivare i en bostadsförsäljning i Stockholm ökat med 30 procent på bara ett år, skriver Dagens industri.

Antalet intresserade budgivare per bostadsförsäljning ökar i hela landet och störst tryck är det på lägenheter i Stockholm. Det visar ny statistik från Booli som Di har tagit del av där bostadssajten har tittat på ungefär hälften av alla öppna försäljningar i landet.

I snitt är det i dag 4,2 budgivare per lägenhet i Stockholm mot 3,4 i september förra året.

Det speglar aktiviteten på bostadsmarknaden. Antalet budgivare per försäljning ökar eftersom bostadsmarknaden är fortsatt het, säger Josephine Linghammar, marknadsansvarig på Booli, till Dagens industri.


LÄS OCKSÅ: Checklistan för dig som köper bostadsrätt

Där är det hetast

Hetast är bostäderna i stadsdelen Södermalm i Stockholm där det i snitt är 4,7 budgivare per lägenhet, medan Östermalm är svalast på bomarknaden i innerstaden om man ser till antalet budgivare. Där är det i snitt 3,5 personer som lägger bud, vilket är lika många som för ett år sedan.

Siffrorna går hand i hand med den statistik som Hemnet redovisade tidigare i veckan som visade att antalet annonser hade minskat samtidigt som varje annons har fått fler besökare. I snitt har varje bostadsannons 716 unika besökare i år och för två år sedan 508 besökare.

– Utbudet har minskat på de flesta marknader. Det blir färre och färre bostäder på hyllan, sa Staffan Tell, talesperson för Hemnet till TT då.


LÄS OCKSÅ: Guiden till lånelöftet – allt du behöver veta

3 905 lägenheter till försäljning

Enligt Josephine Linghammar har utbudet totalt sett minskat, men ser man på den exakta perioden för ett år sedan är utbudet ändå jämförbart. I Stockholm var det 3 905 lägenheter till försäljning vecka 41 i år och samma vecka förra året var antalet 3 957 stycken.

- Om man jämför med samma period förra året är antalet bostäder som är ute till försäljning i Stockholm och Göteborg i princip oförändrat, säger Josephine Linghammar till Dagens industri.


LÄS OCKSÅ: Färre tror på högre bostadspriser

Annons: