Äkta paret Laila Bagge och Niclas Wahlgren valde att gå skilda vägar i november förra året och la snabbt ut sin lyxvilla på Lidingö till försäljning. Foto: Olle SporrongÄkta paret Laila Bagge och Niclas Wahlgren valde att gå skilda vägar i november förra året och la snabbt ut sin lyxvilla på Lidingö till försäljning. Foto: Olle Sporrong
Äkta paret Laila Bagge och Niclas Wahlgren valde att gå skilda vägar i november förra året och la snabbt ut sin lyxvilla på Lidingö till försäljning. Foto: Olle Sporrong
Många av de stora affärerna sker under radarn, säger mäklaren Niklas Berntzon. Foto: Pavel MairaMånga av de stora affärerna sker under radarn, säger mäklaren Niklas Berntzon. Foto: Pavel Maira
Många av de stora affärerna sker under radarn, säger mäklaren Niklas Berntzon. Foto: Pavel Maira
Artisten och programledaren Lotta Engberg och hennes Patrik Ehlersson separerade och sålde sin lyxvilla i Alingsås. De köpte huset på 250 kvadratmeter 1995 för 275 000 kronor. I somras var huset ute på marknaden för 7,7 miljoner. Slutpriset landade på 9,5 miljoner enligt lagfarten. Foto: Anna SvanbergArtisten och programledaren Lotta Engberg och hennes Patrik Ehlersson separerade och sålde sin lyxvilla i Alingsås. De köpte huset på 250 kvadratmeter 1995 för 275 000 kronor. I somras var huset ute på marknaden för 7,7 miljoner. Slutpriset landade på 9,5 miljoner enligt lagfarten. Foto: Anna Svanberg
Artisten och programledaren Lotta Engberg och hennes Patrik Ehlersson separerade och sålde sin lyxvilla i Alingsås. De köpte huset på 250 kvadratmeter 1995 för 275 000 kronor. I somras var huset ute på marknaden för 7,7 miljoner. Slutpriset landade på 9,5 miljoner enligt lagfarten.  Foto: Anna Svanberg
Sportjournalisten och programledaren Anna Brolin och maken Jesper fick tillökning och flyttade till ett större boende. Foto: /All Over PressSportjournalisten och programledaren Anna Brolin och maken Jesper fick tillökning och flyttade till ett större boende. Foto: /All Over Press
Sportjournalisten och programledaren Anna Brolin och maken Jesper fick tillökning och flyttade till ett större boende. Foto: /All Over Press
Richard och hustrun Marie Herrey sålde inga gyllene skor, men likväl en radhuslänga om 3,5 rum i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Foto: Tommy PedersenRichard och hustrun Marie Herrey sålde inga gyllene skor, men likväl en radhuslänga om 3,5 rum i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Foto: Tommy Pedersen
Richard och hustrun Marie Herrey sålde inga gyllene skor, men likväl en radhuslänga om 3,5 rum i Saltsjöbaden utanför Stockholm.  Foto: Tommy Pedersen

Det fick kändisarna för sina bostäder

Publicerad

Om en kändis säljer sin bostad bidrar det ofta till ökat intresse och högre slutpriser.

Men många kändisar säljer sina bostäder utan att annonsera, så att allmänheten aldrig får reda på bostadsaffären - och anledningen till den.

– Med framför allt de allra största affärerna är det rätt vanligt att de sker under radarn, säger mäklaren Niklas Berntzon.

Även kändisar säljer sina hus, något som brukar bli ordentligt uppmärksammat. I år sålde bland annat Laila Bagge, Lotta Engberg och Lasse Kronér sina hus till följd av skilsmässor. På mäklarfirman Eklund Stockholm/New York har man stor vana av att sälja bostäder som ägs av kända människor. Niklas Berntzon, mäklare och vd, säger att det både kan vara lättare och svårare att sälja en kändisbostad.

– Det beror lite grann på vilken kändis det är och vad det är för sorts objekt. Sedan beror det så klart på om vederbörande vill dra nytta av att det är en kändis eller inte, säger han och och fortsätter:

 

LÄS OCKSÅ: Hugh Grant planerar att riva huset i Torekov.

 

– Om det är en lägenhet där personen kan tycka att det är spännande att det syns i tidningen att den säljs så blir det så klart en extra exponeringsyta. Ju fler som vet om att den är till salu gör att desto fler kan komma dit på visning vilket kan ge fler budgivare och därmed ett högre pris.

Men faktum är att de flesta fall där en kändis säljer sin bostad aldrig når ut till allmänheten. Hos Eklund Stockholm/New York är det vanligt med så kallad underhandsförsäljning, som innebär att lägenheten inte marknadsförs på Hemnet eller i annonser.

– I de fall där personen inte vill att det ska komma ut att de säljer jobbar vi annorlunda. Det kan ju vara skilsmässor eller att man flyttar utomlands, och så vill man inte att det ska komma ut. Då får man som mäklare jobba under hand, vilket kräver mycket av dig som mäklare för att hitta en potentiell köpare.

 

LÄS OCKSÅ: Kryphålet - så får du fullt rotavdrag efter årsskiftet.

 

Det kan vara allt ifrån skådespelare till musiker till finansvärldens kändisar och politiker som inte vill att deras försäljning eller köp ska bli offentliga.

– Det är ganska många sådana affärer som vi gör som inte ens når Hemnet, säger Niklas Berntzon.

Blir priserna automatisk högre när det är en kändis som säljer?

– Det är sällan negativt för priset att en kändis säljer sin bostad. I och med att det är så många fler som får reda på att den är till salu plus att du kanske har lite stjärnglans över försäljningen.

Har du någon drömkund i kändissegmentet?

– Alla säljare är drömsäljare, men Zlatan skulle så klart vara fantastiskt kul att få som kund. Det är något som många tidningar fångar upp och tycker är väldigt spännande att följa och då får man ju en extra boost även som mäklare och får en liten del stjärnstoft på sig själv.

 

Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen