Londonbor. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från Sverige i fjol. Foto: Christian ÖrnbergLondonbor. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från Sverige i fjol. Foto: Christian Örnberg
Londonbor. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttade från Sverige i fjol. Foto: Christian Örnberg
Eva O'Neill. Foto: Robban AnderssonEva O'Neill. Foto: Robban Andersson

Eva O'Neill.

 Foto: Robban Andersson
Eva O'Neills fastighet i Belgravia i London.Eva O'Neills fastighet i Belgravia i London.

Eva O'Neills fastighet i Belgravia i London.

Chris mamma säljer sitt lyxhus i London

Publicerad

LONDON. Eva O'Neill säljer sitt exklusiva hus i centrala London.

Efter en lyxrenovering vill hon ha nära 100 miljoner kronor för bostaden.

– De har lagt ner väldigt mycket pengar på att få hög klass på fastigheten, säger mäklaren.

Prinsessan Madeleines svärmor övertog fastigheten i ett av Londons mest exklusiva områden 2012, enligt brittiska myndighetsdokument. Huset var då i dåligt skick och har sedan dess genomgått en totalrenovering. Dessutom har huset blivit större, sedan en källare grävts ur för att skapa ytterligare ett våningsplan.

Eva O'Neill, 68, ansökte om bygglov framkom att hon ville riva huset fullständigt bakom fasaden.

Bilder inifrån visar att bostaden nu inretts med exklusiva möbler och konst inför försäljningen.

– De har mer eller mindre tagit ner hela huset, gjort ett hål i marken och byggt upp det igen. Det är väldigt unikt och slutresultatet är helt enastående. De har lagt ner väldigt mycket pengar på att få hög klass på fastigheten. Takterrassen är fantastisk och hissen är av senaste teknologi, säger mäklaren.

"Ja, hon är nöjd"

Enligt objektbeskrivningen går hissen mellan samtliga fyra våningar. Huset har tre sovrum och fyra badrum. På bottenvåningen finns ett garage och från den nybyggda 58 kvadratmeter stora takterassen finns möjlighet till odling och fantastisk utsikt över några av Londons dyraste adresser.

– Det är ett av de mest exklusiva kvarteren i världen, så vill du bo där får du betala de här priserna. Man betalar för läget och inte för själva fastigheten, säger mäklaren.

Det begärda priset för Eva O'Neills lyxfastighet ligger på knappt 8 miljoner pund, motsvarande omkring 100 miljoner kronor. Men trots att huset varit på marknaden i drygt två månader är någon köpare ännu inte klar. Mäklaren säger dock att både han och hans klient har gott hopp om att en försäljning snart ska vara klar.

– Jag känner mig ganska säker på det. Det finns en del intresse och det är ett väldigt trevligt objekt, så jag förväntar mig att vi har sålt det snart, säger mäklaren.

Är din klient nöjd med att sälja?

– Ja, hon är nöjd med det. Ingen har någon riktig brådska att sälja i centrala London. Om det blir försäljning så blir det försäljning, men om inte så måste hon inte. Det är så marknaden är i London just nu. Men hon vill såklart sälja huset annars hade det inte varit på marknaden.

Äger annan miljonvåning i London

Eva O'Neill har även en mångmiljonvåning i en annan del av stadsdelen Belgravia, där prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bodde i samband med sin flytt till England förra året.

Även Chris O'Neills syster Tatjana har en bostad i de exklusiva delarna av västra London.

Eva O'Neill är ett välkänt namn i Londons societetsvärld och kopplades under 80-talet ihop med prins Charles av brittiska tidningar.

Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen