Affärsmannen köpte rekordlägenheten

Lägenheten på det översta våningsplanet i lyxiga och nyproducerade Contintental Apartments mitt emot centralstationen i Stockholm är 418 kvadratmeter,
Foto: Eklund Stockhom/New York
Lägenheten vars prislapp landade på 104,5 miljoner såldes av mäklaren Niklas Berntzon.
Foto: Richard Caplan
Lägenheten har en egen terrass och all tänkbar service från hotellet ett par våningar ner.
Foto: Eklund Stockhom/New York
Sedan köpet har det spekulerats flitigt i vem den penningstarka köparen är.
Foto: Eklund Stockhom/New York
Nu säger sig tidningen Affärsvärlden veta. Enligt uppgift till dem är det den svenska affärsmannen Filip Tysander, 30, som har köpt bostaden.
Foto: Jonas Carmhagen

Nyligen såldes Sveriges dyraste lägenhet i centrala Stockholm för 104,5 miljoner kronor.

Nu kan tidningen tidningen Affärsvärlden avslöja vem köparen av den exklusiva bostaden är. 

Lägenheten på det översta våningsplanet i lyxiga och nyproducerade Contintental Apartments mitt emot centralstationen i Stockholm är 418 kvadratmeter, har en egen terrass och all tänkbar service från hotellet ett par våningar ner. I veckan såldes den för hisnande 104,5 miljoner kronor till en privat köpare.

– Det är något väldigt exceptionellt. Det är väldigt mycket pengar, det har aldrig sålts något så dyrt. Men det är en väldigt spektakulär våning av en sort som aldrig har funnits i Sverige tidigare, har Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockhom/New York tidigare sagt till Dina pengar.


LÄS OCKSÅ: Stort intresse för nya lyxvåningarna.


Sedan köpet har det spekulerats flitigt i vem den penningstarka köparen är.

Och nu säger sig tidningen Affärsvärlden veta. Enligt uppgift till dem är det den svenska affärsmannen Filip Tysander, 30, som har köpt bostaden. Han grundade 2011 klockmärket Daniel Wellington, som förra året omsatte 600 miljoner kronor. I år räknar han med att bolaget når en omsättning på över 1,5 miljarder kronor, enligt Veckans affärer.


LÄS OCKSÅ: Världens dyraste hem sålt för 2,5 miljarder.


Expressen har tidigare sökt köparen via mäklaren Niklas Berntzon, men han har låtit hälsa att han inte vill uttala sig om köpet. Niklas Berntzon kan inte kommentera Affärsvärldens uppgifter om Tysander.


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar