Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

52-miljonerslya på Strandvägen till salu

STRANDVÄGEN. En av landets mest exklusiva gator. Utbudet av våningar är litet. Priserna enorma.Foto: Skeppsholmen Sotheby´s
Ur mäklarens annons.Foto: Skeppsholmen.se
Möjligen en av Stockholms mest attraktiva adresser. Det är få förunnat att bo på gatan.Foto: Skeppsholmen Sotheby´s

När en stor våning på Strandvägen 7 i Stockholm, en av landets mest exklusiva adresser, ligger ute till försäljning får en seriös spekulant vara beredd på att betala en hyfsad slant.

52 miljoner kronor, för att vara exakt. 

– Vi har framför allt sett allt yngre kapitalstarka köpare i 35-årsåldern den senaste tiden, säger mäklaren Michael Preber på Skeppsholmen Sothebys.

Michael Preber vill av hänsyn till sin klients önskemål inte berätta något om själva våningen. 

Men av beskrivningen på mäklarfirmans hemsida kan man läsa att våningen är på 6 rum och kök spridda över 255 kvadratmeter.

Slår man ut priset på antalet kvadratmeter landar man på 204 000 kronor kvadraten.

Vidare kan man läsa att ”våningen har en genomgående social planlösning med två fina sällskapsrum med utsikt över Nybroviken och magnifik matsal med vy över takåsarna” samt ett ”attraktivt läge med Dramaten och Stureplan några hundra meter bort. Vackra Djurgården inom räckhåll”. 

Enligt Michael Preber är det egentligen bara ett fåtal adresser i landet som kan mäta sig med Strandvägen när det gäller höga våningspriser.

– Östermalm sticker ut. Du har Ulrikagatan, Tysta gatan och vissa delar av Karlavägen, mellan Karlaplan och just Tysta gatan. 

STRANDVÄGEN

– läs hela sommarens artikelserie här 

Få objekt som kommer ut

Preber förklarar de höga priserna med att det kommer ut ganska få objekt på de här adresserna och att det finns ”motiverade köpare” när de mest exklusiva våningarna dyker upp på marknaden.

– Efterfrågan är stabil eftersom det kommer ut så få till försäljning.

Han säger att det rör sig om en blandad krets som är seriösa spekulanter.

– Det är fler kapitalstarka yngre i 35-årsåldern i dag än förr. Några svenskar har bott utomlands och planerar att flytta tillbaka till Sverige. Och så har vi en del utländska kunder via vårt globala nätverk Sothebys. 

När det gäller de yngre köparna kommer de ofta från finansbranschen eller så kan det vara företagare inom techindustrin som sålt sina bolag med hygglig vinst. 

Skeppsholmen har i likhet med andra exklusiva mäklare även ett kundregister över allvarliga spekulanter som kan tänkas vara intresserade av just dessa adresser.

– En del ser det som en investering. Priserna har skjutit i höjden under de senaste 10–15 åren, säger Michael Preber.

TV: Strandvägen – Sveriges dyraste gata

Annons: