Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Började handla med aktier när hon var 16

Andra Farhad: ”Jag kunde inte göra analyser, men sålde med avkastning på 30 procent efter 4 månader. Jag tänkte: Varför har ingen berättat för mig att det var så enkelt att tjäna pengar?”
Foto: TT

Brist på pengar var roten till tjafs i Andra Farhads familj. Därför googlade hon ”hur blir man rik?” som 15-åring och påbörjade sedan en karriär som aktiehandlare.

– Jag och mina klasskompisar brukade prata om att vinna miljoner på lotto. Men det hände ju aldrig, berättar nu 24-åriga Andra Farhad i P4 Extra.

Under tisdagen gästade börshajen Andra Farhad, 24, P4 Extra och berättade varför hon började handla med värdepapper. 

Bakgrunden var ständiga bråk i hemmet under uppväxten i Stockholmsförorten Fittja. 

– Det var en period då det var väldigt mycket tjafs hemma. Och jag var väldigt frustrerad för jag visste att pengar var orsaken till väldigt mycket problem. Jag visste också att om jag skulle skaffa pengar skulle jag lösa väldigt mycket, berättade Andra Farhad för P4 Extra. 

Blev miljonär på aktier i stället för lotto

Hon och hennes kompisar hade tidigare fantiserat om  att vinna miljoner på lotto – men den här gången så surfade hon in på sökmotorn Google och skrev en fråga: "hur blir man rik?". 

Det blev startskottet för hennes karriär som aktiehandlare. Som 16-åring gick hon in med allt hon ägde, 20 000 kronor, i ett stålbolag. Samtidigt som hon tjänade pengar som daytrader så jobbade hon även extra som simlärare och mediesäljare, har hon berättat under en intervju med Veckans Affärer

– Jag kunde inte göra analyser, men sålde med avkastning på 30 procent efter 4 månader. Jag tänkte: Varför har ingen berättat för mig att det var så enkelt att tjäna pengar? berättade hon för tidningen. 

”Känner mig inte hemma i Djursholm”

Nu driver hon Instagramkontot Börshajen, med över 22 000 följare, och en sajt med samma namn där hon tipsar om sparande och investeringar. 

Hon är miljonär med bor kvar i en förort i närheten av uppväxtens Fittja.

– Jag skulle kunna leva i Danderyd eller Djursholm, men skulle inte känna mig hemma där, har hon berättat hon för Veckans Affärer. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!