Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bonnier och norska Amedias köp av Mittmedia godkänt

Bonnier News vd Anders Eriksson berättar om köpet. Foto: OLLE SPORRONG
I Mittmedia ingår en rad lokaltidningar.

Konkurrensverket godkänner Bonniers och norska Amedias köp av Mittmedia.

Förvärvet innefattar totalt 28 lokaltidningar runtom i Sverige.

– Vi hoppas och tror att Bonnier News med stabilitet, kunskap och långsiktighet kan bidra till en stark framtid för Mittmedia, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News.

I december lades lokaltidningskoncernen Mittmedia ut till försäljning efter lång tids ekonomiska svårigheter.

I början av februari stod det klart att Bonnier vunnit budgivningen tillsammans med norska Amedia.

Under tisdagen godkändes köpet av Konkurrensverket.

– Jag och Bonnier News ledning är glada över att informera om att vi idag har fått godkännande från Konkurrensverket om att Bonnier News blir nya ägare till Mittmedia, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News.

– Vi kan nu fortsätta med förberedelserna inför tillträdet. Vi hoppas och tror att Bonnier News med stabilitet, kunskap och långsiktighet kan bidra till en stark framtid för Mittmedia. 

28 lokaltidningar – 1,9 miljarder i omsättning

Koncernen består av 28 lokaltidningar med sammanlagt 1 100 anställda, varav ungefär hälften är journalister. 

2018 omsatte Mittmedia 1,9 miljarder kronor.

Enligt vad Bonnier News vd Anders Eriksson tidigare sagt till Expressen finns inga planer på att göra sammanslagningar av redaktioner eller nedskärningar i personalstyrkorna:

– Vi har inga planer på att slå ihop titlar eller lägga ner titlar, sen får framtiden utvisa så klart beroende på ekonomiska förutsättningar. Men vi ser värdet i de lokala varumärkena och att vi ska vara fokuserade på att vara nära våra läsare.

Budgivningen om Mittmedia stod initialt mellan Bonnier och den norska mediekoncernen Polaris.

När köpet går igenom kommer Bonnier att äga 80 procent av Mittmedia. Norska Amedia blir ägare till resterande 20 procent.

 

Här är tidningarna som ingår i Mittmedia

Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Tidningen Härjedalen,

Sundsvalls Tidning, Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda, Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Hudiksvalls Tidning, Söderhamns-Kuriren, Ljusnan, Ljusdals-Posten, Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning, Mora Tidning, Avesta Tidning, Dala-Demokraten, Vestmanlands läns tidning, Sala Allehanda, Fagersta-Posten, Bärgslagsbladet, Arboga Tidning, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Länstidningen Södertälje

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!