Bolånekriget trappas upp – nu sänker Nordea räntan

Publicerad

Bolånekriget är här. Flera uppstickare har lanserat attraktiva erbjudanden den senaste tiden. 

Danske Bank sänkte i veckan räntan på lån med två års bindningstid, och på fredagen sänker även Nordea räntan på rörligt bolån. 

Nordea sänker på fredagen listräntan på bolån med tre månaders bindningstid med tio punkter till 1,89 procent. Den individuella rabatt som ges utgår i från listräntan, vilket gör att den slutliga ränta som kunden får allt annat lika nu blir lite lägre. 

– Vi tror på en mer stabil bostadsmarknad framöver och därför vill vi använda vår starka position till att satsa på våra kunder, både befintliga och nya, säger Anna Storåkers, Sverigechef på Nordea.

Har sänkningen något att göra med den nya konkurrenssituationen på svensk bolånemarknad?

– Vi följer ju utvecklingen och konkurrenssituationen, det är något vi tar in i vår bedömning. 

Men gör ni detta för att behålla kunder som funderar på att flytta till någon av utmanarna, där de kan få en betydligt bättre ränta än hos er?

– Vi vill vara ett både långsiktigt och attraktivt alternativ för våra kunder. Vi vet att många frågor som kommer kring nya aktörer är hur långsiktiga de är och där kan vi vara ett tryggt och långsiktigt alternativ. 

FRIDA BRATT: Därför ska du se upp med de nya bolånen 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen