Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bolånekriget trappas upp – nu sänker Nordea räntan

Bolånekriget är här. Flera uppstickare har lanserat attraktiva erbjudanden den senaste tiden. 

Danske Bank sänkte i veckan räntan på lån med två års bindningstid, och på fredagen sänker även Nordea räntan på rörligt bolån. 

Nordea sänker på fredagen listräntan på bolån med tre månaders bindningstid med tio punkter till 1,89 procent. Den individuella rabatt som ges utgår i från listräntan, vilket gör att den slutliga ränta som kunden får allt annat lika nu blir lite lägre. 

– Vi tror på en mer stabil bostadsmarknad framöver och därför vill vi använda vår starka position till att satsa på våra kunder, både befintliga och nya, säger Anna Storåkers, Sverigechef på Nordea.

Har sänkningen något att göra med den nya konkurrenssituationen på svensk bolånemarknad?

– Vi följer ju utvecklingen och konkurrenssituationen, det är något vi tar in i vår bedömning. 

Men gör ni detta för att behålla kunder som funderar på att flytta till någon av utmanarna, där de kan få en betydligt bättre ränta än hos er?

– Vi vill vara ett både långsiktigt och attraktivt alternativ för våra kunder. Vi vet att många frågor som kommer kring nya aktörer är hur långsiktiga de är och där kan vi vara ett tryggt och långsiktigt alternativ. 

FRIDA BRATT: Därför ska du se upp med de nya bolånen 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!