Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sajt säljer biljetter – men garanterar inte inträdet

Gröna Lund varnar för bluffbiljetterna. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Flera kunder har lurats till att köpa överprisade biljetter på sajten Viagogo. På bild Sarah Klang. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Vill man se Fricky på Gröna Lund gäller det att komma i tid – blir det fullt stängs inträdet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Lenny Kravitz kommer till Gröna Lund i sommar. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

På sajten Viagogo kan den som vill köpa biljetter till sommarens konserter på Gröna Lund i Stockholm.

Men biljetterna är överprisade – och garanterar inte inträde, rapporterar Gaffa. 

– Det är för jävligt, säger nöjesparkens informationschef Annika Troselius till tidningen.

Konsertbiljetter till Sarah Klang, Fricky eller Lenny Kravitz säljs på den schweisiska sajten Viagogo. Spelningarna ska hållas på Gröna Lund i sommar. Trycket väntas bli stort.

Men på Viagogo kan man lägga händerna på de eftertraktade biljetterna. Problemet är bara att biljetterna är överprisade – och att de inte garanterar inträde till nöjesparken, skriver musiktidningen Gaffa.

Till Gröna Lunds spelningar kan man nämligen inte bli garanterad en plats. Blir det fullt så stänger portarna, oavsett om de som står i kön köpt biljetter eller inte.

Varnar för bluffsajten

Annika Troselius, informationschef vid Gröna Lund, reagerar starkt på Viagogos taktik. 

– Man ska aldrig köpa biljetter till någon av våra konserter av en extern part. Våra konserter kostar en bråkdel av det Viagogo säljer dem för och köper man vårt säsongskort kommer man in till alla konserter för 290 kr, säger hon till Gaffa. 

I början av februari lades den Scheiwbaserade sajten till på  Konsumentverkets varningslista. Orsaken var flera anmälningar från kunder. Flera hade missförstått att det handlar om andrahandsbiljetter, som inte garanterar inträde. 

Svårt att göra något åt

Även Gröna Lund har försökt att anmäla sajten till polisen, men utan framgång. Eftersom brottet inte begås mot nöjesparken, utan mot kunderna, kunde inget göras. 

I stället går Gröna Lund ut med varningar till kunder om att inte köpa sina konsertbiljetter via sidan.

– I våra ögon grundlurar Viagogo de som köper biljetterna, men vi kan inte göra mer än att varna våra konsertbesökare. Det är för jävligt, säger Annika Troselius till Gaffa.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!