Entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blondinbella dumpar H&M – här är nya favoritaktierna

Publicerad

Hon har nyligen utsetts till svenskt näringslivs mäktigaste kvinna 2018. Nu avslöjar entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip vilka aktier hon helst har i portföljen – och det är inte längre klädjätten H&M, skriver Dagens industri.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, är både känd som en av Sveriges största bloggare och som entreprenör. Det är 13 år sedan hon startade bloggen blondinbella.se – fem år senare var den Sveriges största privatblogg. 

Hon har dessutom byggt upp en företagsgrupp kring moderbolaget Löwengrip Invest, där hud- och hårvårdsföretaget LCC, skoföretaget Flattered samt Nordic Tech House ingår. Nyligen utsågs hon till näringslivets mäktigaste kvinna 2018 tillsammans med Kerstin Hessius.

 

LÄS MER: Blondinbellas svåra tid – nu berättar hon

 

I takt med att företagen växt, har också aktieportföljen gjort det. Den är nu uppe i över 10 miljoner kronor, avslöjar hon för Dagens industri. Hon berättar också att aktiehandeln är hennes pensionsförsäkring.

– I början var min strategi att göra som Warren Buffett: bara handla på marknader som jag förstår. Jag har därför köpt på mig en hel del H&M-aktier genom åren för att till slut vara jätteexponerad, säger hon till tidningen.

Isabella Löwengrip har bytt strategi – och sålt aktierna i H&M.Foto: FOCKE STRANGMANN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip sålde H&M-aktierna

Trots det blev hon inte nervös när H&M:s kurs dök i somras – men bestämde sig ändå för att sälja.

– Jag bestämde mig för att sälja rubbet under en rekyl i höstas. Visserligen utökade jag innehavet under försommaren, men totalt sett blev H&M en väldigt bra affär, säger Isabella Löwengrip till Dagens industri.

 

LÄS MER: De är näringslivets mäktigaste kvinnor 2018

 

Hon har bytt strategi och går nu bara in i stora och relativt säkra bolag. De nya favoritaktierna är Investor, Millicom, SCA:s nya bolag för hygienprodukter Essity, Swedish Match och Trelleborg.

Men hon har inte satt någon gräns för aktiehandeln.

– Jag köpte ett stort hus på Lidingö för några år sedan. Målet var då att aktiedepån skulle bli större än mina bostadslån. Där är jag nu, säger hon till Dagens industri.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen