Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blondinbella dumpar H&M – här är nya favoritaktierna

Entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon har nyligen utsetts till svenskt näringslivs mäktigaste kvinna 2018. Nu avslöjar entreprenören och bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip vilka aktier hon helst har i portföljen – och det är inte längre klädjätten H&M, skriver Dagens industri.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, är både känd som en av Sveriges största bloggare och som entreprenör. Det är 13 år sedan hon startade bloggen blondinbella.se – fem år senare var den Sveriges största privatblogg. 

Hon har dessutom byggt upp en företagsgrupp kring moderbolaget Löwengrip Invest, där hud- och hårvårdsföretaget LCC, skoföretaget Flattered samt Nordic Tech House ingår. Nyligen utsågs hon till näringslivets mäktigaste kvinna 2018 tillsammans med Kerstin Hessius.

 

LÄS MER: Blondinbellas svåra tid – nu berättar hon

 

I takt med att företagen växt, har också aktieportföljen gjort det. Den är nu uppe i över 10 miljoner kronor, avslöjar hon för Dagens industri. Hon berättar också att aktiehandeln är hennes pensionsförsäkring.

– I början var min strategi att göra som Warren Buffett: bara handla på marknader som jag förstår. Jag har därför köpt på mig en hel del H&M-aktier genom åren för att till slut vara jätteexponerad, säger hon till tidningen.

Isabella Löwengrip har bytt strategi – och sålt aktierna i H&M. Foto: FOCKE STRANGMANN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip sålde H&M-aktierna

Trots det blev hon inte nervös när H&M:s kurs dök i somras – men bestämde sig ändå för att sälja.

– Jag bestämde mig för att sälja rubbet under en rekyl i höstas. Visserligen utökade jag innehavet under försommaren, men totalt sett blev H&M en väldigt bra affär, säger Isabella Löwengrip till Dagens industri.

 

LÄS MER: De är näringslivets mäktigaste kvinnor 2018

 

Hon har bytt strategi och går nu bara in i stora och relativt säkra bolag. De nya favoritaktierna är Investor, Millicom, SCA:s nya bolag för hygienprodukter Essity, Swedish Match och Trelleborg.

Men hon har inte satt någon gräns för aktiehandeln.

– Jag köpte ett stort hus på Lidingö för några år sedan. Målet var då att aktiedepån skulle bli större än mina bostadslån. Där är jag nu, säger hon till Dagens industri.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!