Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Rosengren: ”Du skyller på andra, Amanda Lind”

Malin Roos ställer sju frågor till kultur– och idrottsministern Amanda Lind.
Björn Rosengren, tidigare näringsminister.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Amanda Lind, kulturminister.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Björn Rosengren, tidigare socialdemokratisk näringsminister, vill möta kulturminister Amanda Lind (MP) i en direktsänd tv-debatt.

Det skriver han i en debattartikel i Di:

”Det är oacceptabelt att Telia i praktiken gör TV4 till en statligt ägd betalkanal, Samtidigt verkar kulturministern inte vilja befatta sig med frågan.”

12 november kom beskedet att EU gett grönt ljus för Telias mångmiljardköp av Bonnier Broadcasting med bland annat TV4 och C More. Affären ska ha varit värd 9,2 miljarder kronor. 

– En fantastisk affär för oss, sade Telias vd Christian Luiga vid en presskonferens.

En som inte är lika upphetsad över affären är Björn Rosengren, tidigare näringsminister för S, och känd som mannen som öppnade upp Telia för privat ägande.

Han menar i en debattartikel i Dagens industri att monopolhotet är över oss igen med full kraft.  

”Telia kommer att ge tillstånd till endast en annan aktör att sända TV4 över internet, och detta inte av välvilja utan därför att det är EU:s minimikrav. Ju mindre spridning denna aktör har, desto bättre för Telia”, skriver Rosengren bland annat.

Han fortsätter:

”Den minister som har störst ansvar för detta är också den som bäst lyckats gömma sig och skylla på andra, medieministern Amanda Lind (MP)”.

Därför skriver Rosengren ”debatterar jag gärna offentligt med Amanda Lind. Det kan med fördel ske i en direktsänd tv-debatt – gärna då i en kanal som är öppen för alla”.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!