Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Borg hoppade av nytt miljardbygge i Kista

Björn Borg var enligt källor till Fastighetsvärlden från början med i byggplanerna. Foto: / BILDBYRÅN
Så här visualiserar arkitektbyrån Wingårdhs jättebygget i Kista. Foto: Wingårdhs
Det handlar om en bostadsskrapa på 44 våningar, ett hotelltorn på 24 våningar och flera byggnader mellan två och åtta våningar som bland annat ska inrymma fyra till sex tennisbanor och 16 banor för padeltennisFoto: Wingårdhs

Tennislegendaren Björn Borg var med och smidde planer på en bostadsskrapa på 42 våningar och ett hotelltorn på 24 våningar i Kista utanför Stockholm. 

Bygget uppskattas gå loss på 3-4 miljarder kronor – och Borg har hoppat av, berättar tidningen Fastighetsvärlden.  

Fastighetsvärlden avslöjade i februari 2015 att en investeringstrio planerade ett jättebygge i Kista, norr om Stockholm. 

Bakom satsningen ligger bolaget Playce AB, som ägs av tre andra bolag. Bland andra Index Residence som grundats av Bjarne Borg och Fredrik Alama. 

 

LÄS MER: Överskott på 80 miljarder – men glöm skattesänkningar

Tennisfrälst duo bakom planerna – arrangerar Kings of Tennis

Båda är tennisfrälsta och arrangerar sedan sex år tillbaka Kings of Tennis som spelats på Waterfront i centrala i Stockholm, med gamla tennisstjärnor som John McEnroe, Pete Sampras och Stefan Edberg på deltagarlistan. 

Och enligt Fastighetsvärlden så var Sveriges största tennisstjärna genom tiderna, Björn Borg, med som påtänkt investerare i början. 

Ett projekt som Playce AB räknar med ska gå loss på 4-4 miljarder kronor. 

– Vi har ett campustänk bakom projektet.  När detaljplanen vunnit laga kraft så har vi en byggtid på 3-4 år. Vi tror stenhårt på projektet och Stockholms stad har sagt att man vill satsa stort på Kista för att göra området till en blandad stadsdel som även innehåller annat än kontor och som därmed kan leva dygnet runt, säger Patrik Mehks, vd vid Playce, till Fastighetsvärlden. 

 

LÄS MER: Sveriges rikaste kvinna storägare i superkrogen

Totalt 49 000 kvadratmeter bostadsyta i skyskrapan

Det handlar om en bostadsskrapa på 44 våningar, ett hotelltorn på 24 våningar och flera byggnader mellan två och åtta våningar som bland annat ska inrymma fyra till sex tennisbanor och 16 banor för padeltennis, berättar Fastighetsvärlden. 

Totalt handlar det om 49 000 kvadratmeter bostäder, 16 000 kvadratmeter hotell och 14 000 kvadratmeter idrottsanläggningar. 

Playce AB

Här är ägarna bakom Playce AB

Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand via bolaget Court Real Estate. 

Index Residence med grundarna Bjarne Borg och Fredrik Alama. 

Executive Invest Stockholm. Ägs av Erik Ohlsson. Han var vd vid Posten 2003–2008 och tidigare var han vice koncernchef i KF. 

Källa: Fastighetsvärlden

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!