Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilsemester utomlands kan bli problematisk

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Om något skulle gå fel utomlands under bilsemestern kan det bli problem på grund av coronapandemin.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Många är kanske frestade att ta bilen ut i Europa i sommar. Men om något skulle gå fel utomlands under bilsemestern kan det bli en del problem på grund av coronapandemin, varnar SOS International.

Europa håller på att öppna igen efter vårens nedstängning. Svenskar kan resa till ett antal länder. Och Danmark och Tyskland har öppnat för transitresor.

Fast mycket är inte som vanligt ännu. Den som åker utomlands med bilen och får problem måste vara beredd på att det kan bli bökigt på grund av coronakrisen.

– Det kan vara verkstäder som har kortare öppettider, reparationstiderna kan vara längre och det kan vara svårare att få tag i en hyrbil, säger Cecilia Billhammar, manager vid SOS Internationals utlandsavdelning.

Rådet i sommar: ”Serva bilen innan”

Om man tvingas stanna någonstans några dagar på grund av biltrassel kan det också vara jobbigt att hitta boende.

– Det är inte samma utbud som tidigare somrar.

Och för den som snabbt måste hem om något hänt kan det bli besvärligt att få tag i en flygbiljett.

Cecilia Billhammar ger två råd till den som tar bilen utomlands i sommar.

– Man ska verkligen se till att serva bilen innan. Sedan ska man också kontrollera vilken försäkring man har på bilen så att man är förberedd. Man ska gärna ha en helförsäkring om man krockar, säger Cecilia Billhammar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!