Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon blir tredje rikaste kvinnan – efter skilsmässan från Bezos

Jeff Bezos med exhustrun MacKenzie. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Jeff Bezos med exhustrun MacKenzie. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Skilsmässan mellan Jeff Bezos och hustrun MacKenzie Bezos är klar. 

Enligt parets uppgörelse behåller hon 25 procent av parets Amazon-aktier – och blir världens tredje rikaste kvinna. 

”Jag ser fram emot vad som kommer nu”, skriver MacKenzie Bezos på Twitter. 

MacKenzie Bezos, 48, meddelade under torsdagen på Twitter att hon och ex-maken Jeff Bezos, 55, grundare av Amazon och världens rikaste man, nu har slutfört sin skilsmässa. 

Enligt uppgörelsen får Jeff Bezos behålla 75 procent av parets totala aktieinnehav i Amazon samtidigt som ex-hustrun får 25 procent. Han behåller samtidigt rösträtten i bolaget för hela aktieinnehavet, uppger CNBC. 

MacKenzie Bezos skriver även i sitt uttalande att hon gärna överlåter sina intressen i Washington Post och Blue Origin till maken. 

I uttalandet skriver MacKenzie Bezos:

”Tacksam över att ha slutfört processen med att upplösa mitt äktenskap med Jeff, med stöd av varandra och alla som vänligt har hört av sig. Och ser fram emot nästa fas som föräldrar och vänner”. 

Hon skriver också:

”Ser fram emot mina egna planer. Tacksam för det förflutna samtidigt som jag ser fram emot vad som kommer nu”, skriver MacKenzie Bezos. 

”Är så tacksam”

Jeff Bezos gjorde ett eget uttalande på Twitter där han skrev:

”Jag är så tacksam för att alla mina vänner och familj har hört av sig med uppmuntran och kärlek. Det betyder mer än ni förstår. Mest av allt, MacKenzie. Jag är tacksam för hennes stöd och vänlighet i den här processen och jag ser väldigt mycket fram emot vår nya relation som vänner och föräldrar”, skriver Bezos och fortsätter:

”Hon har varit en extraordinär partner, allierad, och mamma. Hon är påhittig, briljant och kärleksfull. När vår framtid nu kommer vet jag att jag alltid kommer att lära av henne”. 

Parets skilsmässa, efter 25 års äktenskap, blev känd i januari i samband med att skandaltidningen National Enquirer avslöjade att Amazon-vd:n hade haft en affär med det tidigare tv-ankaret Lauren Sanchez. 

Enligt Forbes kommer MacKenzie Bezos att få sin del av uppgörelsen, motsvarande omkring 4 procent av bolagets aktier, sannolikt i juli. 

Enligt Forbes var hennes del av aktierna värda omkring 35 miljarder dollar på torsdagen, vilket gör henne till den tredje rikaste kvinnan i världen efter L’Oreals Francoise Bettencourt Meyers och Walmarts Alice Walton. MacKenzie Bezos hamnar samtidigt på plats nummer 26 över världens rikaste personer. 

Jeff Bezos behåller samtidigt sin position som världens rikaste person med en förmögenhet på strax över 110 miljarder dollar. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!