Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bezos till rymden – kan vinna miljardärskampen

Foto: Instagram
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MEGA/IBL

Han kan vinna miljardärskampen till rymden.

Amazon-grundaren Jeff Bezos kommer att följa med sitt företag Blue Origin på den första bemannade resan.

”Ända sedan jag var fem år gammal har jag drömt om att resa till rymden”, skriver Bezos på Instagram.

Bezos har rymdföretaget Blue Origin vid sidan om.

Den 20 juli, bara två veckor senare efter att han slutar som vd för Amazon, kommer företagets raket New Shepard att bemannas och skickas i väg över Karmanlinjen. Det är den gräns på ungefär 100 kilometers höjd som räknas som gränsen till rymden.

Nu meddelar Jeff Bezos att han kommer att följa med ombord – tillsammans med sin bror Mark Bezos.

Han beskriver att det varit hans dröm sedan han var fem år. Passagerarna kommer att uppleva tyngdlöshet i omkring tre minuter.

”Den 20 juli, kommer jag att göra den resan tillsammans med min bror. Det största äventyret, med min bästa vän.”, skriver han på Instagram.

Kan bli först

Om allt går som planerat blir Bezos den första av mångmiljardärerna med egna rymdföretag att lämna jorden, skriver CNN.

Elon Musks SpaceX Dragonship väntas i höst skjutas upp för en flera dagar lång omloppsresa, med helt civil besättning. Men Musk har aldrig meddelat att han själv ska vara med.

Den brittiska miljardären Richard Branson och hans företag Virgin Galactic, har sagt att de är på gång. Branson har att han själv kommer att vara bland de första passagerarna.

I framtiden vill Blue Origin erbjuda kommersiella resor med New Shepard. Vilket pris som kommer att gälla är ännu oklart, men en prislapp på omkring 200 000 dollar – motsvarande 1,7 miljoner kronor – har diskuterats.

https://www.instagram.com/p/CP0MSOqnYEo/?utm_source=ig_web_copy_link

Se mer:

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!