Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Betsson straffas för spelsälj på Pressbyrån och 7-eleven

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Betsson har tilldömt böter om 20 miljoner kronor samt en varning av Spelinspektionen för försäljning av spel genom oregistrerat ombud samt otillåtet bonuserbjudande.

Det framgår av ett pressmeddelande från myndigheten.

Betsson har enligt Spelinspektionen sålt värdebevis för spel på Pressbyrån och 7-Eleven.

Värdebevisen har bara kunnat användas på Betsson webbplats som betalning för spel, därmed har Pressbyrån och 7-Eleven agerat som spelombud enligt spellagen utan att ha registrerats som ombud hos Spelinspektionen.

Det var i mars i fjol som Betsson inledde samarbetet 

”Den nya svenska spellagen trädde i kraft 1 januari i år och detta är ett exempel på hur även detaljhandeln öppnas upp för nya möjligheter och samarbeten med nya aktörer”, skrev man då.

Kunderna har kunnat betala direkt i kassan med mellan 100–2 000 kronor och får därefter en kod de kan använda.

Betsson: Överklagar

Varningen och böterna kommer som en överraskning för Betsson. Bolaget kommer att överklaga beslutet, meddelade man senare på onsdagen.

Betsson delar inte myndighetens beslut om att bolaget brutit mot spellagen, utan anser att värdebevisen har erbjudits i enlighet med vad som är tillåtet i spellagen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!