Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: SAS flyger till Kina igen – efter corona

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Inte ett enda SAS-plan har flugit till Kina sedan den 31 januari i år, med anledning av coronapandemin. 

Under torsdagen meddelade flygbolaget att man börjar med direktflyg igen. 

”Efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter.”, skriver SAS i ett pressmeddelande. 

Från och med 29 september kan resenärer flyga direkt med SAS till Kina från Köpenhamn. Efter ett åtta månader långt uppehåll meddelade flygbolaget under torsdagen att direktflyg till världens folkrikaste land återigen var en möjlighet. 

”Flygförbindelsen mellan Skandinavien och Kina har stor betydelse för handel. Efter klartecken från kinesiska myndigheter kan SAS nu möta den efterfrågan som finns på affärsresor och transporter.”

SAS återupptar direktflyg till Kina

Rutten Köpenhamn–Shanghai kommer att trafikeras med ett flyg i veckan. 

Om allt går som det ska så kommer SAS i slutet av oktober även att erbjuda direktflyg till Peking, under förutsättningen att myndigheterna tillåter det. 

Vidare skriver SAS att de under rådande osäkerhet med reserekommendationer eller restriktioner, kommer erbjuda resenärer att byta ut redan bokade biljetter mot resevouchers. Det ska gälla alla SAS:s internationella flygningar fram till 15 januari nästa år. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!