Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bensinupproret kallar till ny demonstration

Därför engagerar Cecilia, 42, sig i Bensinupproret
I våras, 31 maj, samlades Bensinupproret 2.0 till en demonstration på Sergels torg i Stockholm. 20 september är det dags igen. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu väljer Bensinupproret 2.0 att än en gång spänna musklerna.

Detta genom en demonstration på Sergels torg i Stockholm 20 september – och man har även skickat ett öppet brev till riksdagens samtliga partier.

– Jag hoppas att man nu sätter i gång att lyssna på oss, säger Peder Blohm Bokenhielm, ordförande och vd.

Facebook-gruppen ”Bensinupproret 2.0” fortsätter att växa, och nu har 645 000 svenskar ställt sig bakom kravet på aktion och sänkta bensinpriser.

Peder Blohm Bokenhielm, från Olofström i Blekinge, driver gruppen bland annat tillsammans med sin fru Angelina.

Efter en lugn sommar är gruppen beredd att ta nya steg. Bensinupproret 2.0 förklarade under onsdagen att man kallar till nya manifestationer.

Tillsammans med bland andra den nybildade föreningen Uppror ska man genomföra en demonstration på Sergels torg i Stockholm.

Målet är det samma som tidigare: Att sänka, vad de anser, den mycket höga och orättvisa bränsleskatten.

– Jag hoppas att man nu sätter i gång och lyssnar på oss. Det är många som är frustrerade och undrar varför vi inte får några svar, säger Peder Blohm Bokenhielm.

Vad hoppas ni uppnå med manifestationen på Sergels torg?

– Vi vill visa att vi kan påverka saker och ting tillsammans. Därför har vi bjudit in även andra grupper. Vi vill visa vårt missnöje med att man inte blir hörd.

Öppet brev till riksdagens partier

Under onsdagen skickade Bensinupproret 2.0 även ett öppet brev till riksdagens samtliga partier. 

”Vi har hittills inte fått någon respons för våra krav, och helst vill man tydligen undvika oss helt. Vi har nu startat en medlemsförening, där tusentals människor på kort tid har gått med för att vi ska kunna lyfta detta till en högre nivå”, skriver man bland annat.

– Bara på Facebook är det över 645 000 personer i denna grupp som alla vill ha konkreta svar. Varför nonchalerar man så många människor, säger Peder Blohm Bokenhielm. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!