Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Amazon öppnar lager i Eskilstuna

Amazon kommer till Sverige i höst.Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

I höst etableras e-handeljätten Amazon i Sverige. 

Nu står det klart att ett av deras lager öppnas i Eskilstuna, rapporterar SVT Sörmland. 

Helgi Ingólfsson, Kuehne Nagels chef i Sverige, bekräftar för kanalen att bolaget kommer sköta logistiken med hjälp av ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna. 

”Jag kan bekräfta att Amazon har gett oss förtroendet att fullborda deras e-handel i Sverige. Därför håller vi på att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna”, skriver han i ett mejl till SVT. 

Tidigare i veckan bekräftade Amazon att de kommer till Sverige. 

– Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu, sa Alex Ootes, vice president EU expansion på Amazon, i ett pressmeddelande då. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!