Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnleksak återkallas – kan kväva småbarn

Den lilla skallran kan falla i bitar och bjällran riskerar att kväva småbarn.Foto: Konsumentverket

Konsumentverket går nu ut och varnar för en bjällerskallra. Den lilla skallran kan falla i bitar och bjällran riskerar att kväva småbarn.

Flera incidenter har inträffat i Sverige.

Skallran återkallas på grund av att man har missat att limma vissa av spjälorna. Sidorna kan lossna så att bjällran faller ut. Bjällran kan i sin tur orsaka kvävningsrisk om småbarn stoppar i sig bjällran.

Företaget Kid’s Concept har tidigare återkallat bjällerskallran Pumpkin och nu drar man också in modellen Edvin.

Den tidigare återkallelsen berörde vissa order ID-nummer, men nu återkallas alla skallror av modellerna Pumpkin och Edvin.

Företaget gick den 11 november ut med sin varning om Pumpkin Bjällerskallra just på grund av att spjälorna inte var limmade.

Kan få pengarna tillbaka

Återkallelsen gällde order–ID nr 365 och 373, sålda under perioden 14 augusti 2015 till 3 april 2016. ID-numret står på skallrans förpackning.

Men nu återkallas alltså samtliga skalloror av märkena Pumpkin och Edvin. Ingen olycka har ännu skett, men enligt Konsumentverket har det inträffat ett antal incidenter i Sverige.

Om du köpt någon av de aktuella bjällerskallrorna ska du lämna tillbaka den i butiken där den är köpt. Du får pengarna tillbaka. Företaget uppger att något kvitto inte behövs för att bevisa köpet.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!