Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barack Obama på fest efter Brilliant Minds

Här anländer gästerna till Brilliant Minds
Barack Obama lämnade Grand Hôtel vid 20-tiden och åkte vidare till en fest.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Den tidigare presidenten lämnade efter knappt en timme.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
På festen grillades det till tonerna av akustisk musik, bland annat Aviciis låtar.
Foto: Alex Ljungdahl
Foto: Alex Ljungdahl

Barack Obama lämnade på torsdagskvällen Grand Hôtel för en villafest på Djurgården.

Värdarna: Wallenberg-familjen.

Men det blev en blixtvisit för den före detta presidenten – som efter en knapp timme tackade för sig.

Redan under natten till torsdag anlände USA:s tidigare president Barack Obama till Stockholm för att delta i konferensen Brilliant Minds. 

På privatplanet som lyfte från Washington DC och landade i Sverige klockan 01.50 hade han med sig hustrun Michelle och barnen Malia Ann och Natasha. 

Bara minuter innan planet landade på Arlanda anlände en bilkortege till flygplatsen för att ta familjen in till centrala Stockholm. 

Med barnen i en bil och Barack och Michelle Obama i en annan färdades de genom Stockholmsnatten med poliseskort innan de körde ner i garaget till lyxhotellet Grand Hôtel. I kortegen var det totalt elva bilar och polisen hade spärrat av delar av området vid hotellet inför familjens ankomst. 

Barack Obama på fest efter Brilliant Minds

Klockan 16 på torsdagen inleddes konferensen på Grand Hôtel. Men Barack Obama syntes inte till. I stället fick gästerna vänta tills han intog scenen och då intervjuades av konferensens vd Natalia Brzezinski.

Hon har efteråt lagt upp en bild på sig och den före detta presidenten på Instagram, där hon skriver:

”Tack president Obama för att du kom till oss på Brilliant Minds. Det var en sådan ära att välkomna dig till Stockholm en andra gång och att intervjua dig på scen”.

https://www.instagram.com/p/ByrXz5ylZnQ/

Strax efter klockan 20 lämnade Barack Obama Grand Hôtel tillsammans med den amerikanska tv-profilen Gayle King. Han lämnade hotellet via en sidogång på baksidan och möttes av jubel. 

Efter klockan åtta lämnade Barack Obama Grand hotell.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Obama lämnade hotellet tillsammans med tv-profilen Gayle King.
Foto: ALEX LJUNGDAHL


Barack Obama åkte sen vidare till en fest i villan Täcka udden på Djurgården. Villan ägs av familjen Wallenberg och används bland annat som representationsställe för SEB och Investor.

Kort tid på Djurgården för Obama

Natalia Brzezinski har lagt upp bilder från festen där hon skriver att det rörde sig om en talarmiddag. Den norska sångerskan Angelina Jordan – som bara är 13 år – uppträdde för middagsgästerna.

”Fantastiskt uppträdande” och ”Tack fantastiska Angelina Jordan”, skriver Natalia Brzezinski på Instagram.

Och:

”Tack till Wallenbergfamiljen för att ha öppnat ert hem för vår talarmiddag och för att ni stöttar Brilliant Minds”.

Festen på Djurgården blev dock kortvarig för Barack Obama. Efter drygt en timme var han tillbaka i bilen och åkte vidare. Natalia Brzezinski har lagt upp en bild där man ser hur han är på väg in i en bil, tillsammans med texten ”Obama out”. Det är en parallell till ett tal Obama höll på en korrespondentmiddag i Vita huset 2016, då han avslutade med ”Obama out” och sen släppte mikrofonen i backen.

Brilliant Minds har bokat Grand Hôtel

Brilliant minds har bokat hela festvåningen på Grand Hôtel, för att det stora antalet besökare och talare inte ska behöva trängas i Cadierbaren och hotellobbyn, enligt uppgifter till Expressen.

Utöver det har omfattande delar av flera våningsplan på lyxhotellet stängts av, för att Obamas säkerhet ska kunna säkras, och för att hans personal ska få plats, erfar Expressen.

– Det är betydligt mer personal här i dag, eftersom det är så mycket folk. Det är många som står och är beredda att hjälpa till om det är någon som behöver hjälp, säger en anställd på Grand hôtel.

– Och så är det mycket kring transporter och så.

Obama om sin dansanta familj

Under intervjun på konferensen pratade Barack Obama bland annat om sin familj, journalistik – men inte ett ord om Donald Trump. 

Han avslöjade också vem som är familjens bästa dansare, nämligen dottern Natasha. 

– Michelle kan dansa, vi har sett det. Malia är en entusiastisk dansare. Jag kan erkänna att jag inte är familjens bästa dansare, sade han och fortsatte: 

– Men det jag vet med säkerhet är att jag är den bästa dansaren av alla amerikanska presidenter. Jag säger det med självsäkerhet. 

Barack Obama på fest efter Brilliant Minds.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
”Det var väldigt speciellt”, säger Krys vd Josefin Landgård som lyssnade på Barack Obamas framträdande vid Brilliant Minds tidigare under kvällen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
På festen grillades det och spelades musik, bland annat hördes låtar av Avicii.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Obama stannade bara en kort stund innan han lämnade festen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Barack Obama innan han lämnade festen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tv-profilen och festfixaren Micael Bindefeld publicerade ett kort klipp från intervjun på sitt Instagramkonto. 

Krys vd: ”Det var väldigt speciellt”

Josefin Landgård, vd för Kry, var en av många som lyssnade på den tidigare presidenten. 

– Det var väldigt speciellt. Han är ju väldigt briljant och väldigt fascinerande att lyssna på. Duktig retoriker och han tog sin tid att berätta det han ville, säger hon. 

Däremot fick hon inte ett privat samtal med Obama. 

– Det var stort säkerhetspådrag och han var inte bland de andra gästerna. 

https://www.instagram.com/p/ByqCncsAx5u/
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!