Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Banktjänsterna stängs ner på söndag morgon

Under fem timmar på söndagsmorgonen stänger Nordea ned alla uttagsautomater, kortköp och elektroniska tjänster.Foto: Malin Lööf
Nordeas kunder uppmanas att ladda upp med kontanter.Foto: Christian Örnberg

Under fem timmar på söndagsmorgonen stänger Nordea ned alla uttagsautomater, kortköp och elektroniska tjänster.

Nu uppmanar man kunderna att förbereda sig med kontanter, skriver Di.

Den bakomliggande orsaken till avbrottet är ett underhållsarbete.

Tidigt på söndagsmorgonen kommer Nordea att stänga ned flera av bankens tjänster som påverkar privatkunderna. Anledningen är ett planerat underhållsarbete.

På sin hemsida skriver banken:

"Söndagen den 20 september mellan kl 04.00-09.00 är samtliga våra banktjänster stängda för underhållsarbete. Avbrottet gäller uttagsautomater, kortköp samt tjänster via telefon, internet och mobil."

Petter Larsson, pressekreterare på Nordea, säger till Di att man nu försöker att informera så många av sina kunder som möjligt, och förutom på den egna hemsidan har man skickat ut bulletiner på bland annat Facebook och Twitter.

På banken är man medvetna om att det kan få konsekvenser för privatkunder, som nu uppmanas att förbereda sig om man vet att man behöver hantera betalningar under natten eller tidig morgon.

– Det bästa är om man försöker vara förberedd på det här. Man kanske har ett annat kort. Eller kan använda kontanter, säger Petter Larsson till Di.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!