Swedbank arrangerade exklusiva jaktresor för sina storkunder under två år, rapporterar SvD Näringsliv. Foto: Lasse SvenssonSwedbank arrangerade exklusiva jaktresor för sina storkunder under två år, rapporterar SvD Näringsliv. Foto: Lasse Svensson

Swedbank arrangerade exklusiva jaktresor för sina storkunder under två år, rapporterar SvD Näringsliv.

 Foto: Lasse Svensson
tidigare toppchefen Magnus Gagner-Geeber var värd för resorna. Foto: Torbjorn Perssontidigare toppchefen Magnus Gagner-Geeber var värd för resorna. Foto: Torbjorn Persson
tidigare toppchefen Magnus Gagner-Geeber var värd för resorna. Foto: Torbjorn Persson

Banken bjöd kunder på exklusiva jaktresor

Publicerad

Under två år har Swedbank arrangerat exklusiva jaktresor för sina storkunder, rapporterar SvD Näringsliv.

Värd för jakterna har varit tidigare toppchefen Magnus Gagner-Geeber som lämnade sin tjänst strax före årsskiftet.

Efter uppdagandet sätter banken stopp för jaktresorna.

Under förra året stormade det kraftigt kring bolagsjätten SCA efter avslöjanden om ledningens frikostiga vanor med bland annat affärsflyg och dyra jaktresor för kunder.

Ungefär samtidigt anordnade storbanken Swedbank motsvarande resor för sina toppkunder, rapporterar SvD Näringsliv.

En jaktresa hösten 2014 följdes upp med en likadan 2015.

– Det var en jakt 2014 och en 2015. Det var bankens avdelning för stora företag och institutioner som bjöd in stora kunder för att ge en makrogenomgång. Det hela avslutades med fågeljakt dagen därpå, säger Claes Warrén på Swedbanks pressavdelning, till SvD Näringsliv.

Bjöds 2014 - betalade 2015

Jaktresorna utspelade sig på Långtora Hund & Jakt utanför Enköping. Under förra året deltog en handfull kunder och året dessförinnan ett tiotal.

Under första jaktresan bjöd banken deltagarna på middag och jakten, till en kostnad på omkring 5 000 kronor. När resan åter arrangerades i fjol var konceptet förändrat - denna gång stod deltagarna själva för notan.

– Den har genomförts två år i rad men det är inte någon tradition. Under 2016 kommer det inte att arrangeras någon liknande jakt, säger Claes Warrén till SvD Näringsliv.

Tidigare toppchef värd

Den som stod värd för resorna var Magnus Gagner-Geeber, dåvarande Swedbanktopp med chefsansvar över avdelningen för stora företag och institutioner. Strax innan årsskiftet lämnade Gagner-Geeber toppjobbet efter att det uppdagats att han vid sidan om tjänsten på Swedbank byggt upp ett mindre fastighetsimperium.

Swedbanks vd Michael Wolf menade då att det fanns andra orsaker bakom avhoppet.

"Magnus och jag är överens om att han slutar på banken, vilket är av helt andra skäl. Av hänsyn till den personliga integriteten hos våra medarbetare kommenterar jag inte de enskilda skälen till att någon slutar.", skrev vd:n då i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen